[Žinios trumpai] Jungtinės Valstijos rado gudrų būdą kaip aprūpinti Ukrainą naikintuvais – plane minima ir Lenkija (Video)  (4)

JAV ne kartą pareiškė, kad, siekdamos išvengti Trečiojo pasaulinio karo, atsisako Ukrainoje paskelbti neskraidymo zoną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-06 [Žinios trumpai] Jungtinės Valstijos rado gudrų būdą kaip aprūpinti Ukrainą naikintuvais – plane minima ir Lenkija (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau JAV ir toliau ieško įvairių būdų padėti Ukrainai, kurie neatrodytų kaip tiesioginis kišasimsis į konfliktą tarp Rusijos ir jų sąjungininkų.

Tai labai kebli padėtis, tačiau panašu, kad Jungtinės Valstijos galbūt surado idealų sprendimą kaip aprūpinti Ukrainą orlaiviais, kurių Zelenskis reikalavo per pastarąjį pokalbį su JAV įstatymų leidėjais.

„Wall Street Journal“ detalizuoja planą, kurį JAV rengia kartu su Lenkija, siekdamos padėti Ukrainai įsigyti šiuos lėktuvus. Kadangi jie negali tiesiogiai aprūpinti Ukrainos JAV lėktuvais, Vakarų sąjungininkai bando rasti būdą, kaip tai padaryti netiesiogiai.

Anot pranešimo, Lenkijos pajėgos vis dar laiko sovietinius naikintuvus, kuriuos gali perduoti Ukrainai. Šiuo metu jų disponuojamų lėktuvų skaičius nežinomas. Tačiau Jungtinės Valstijos yra pasirengusios suteikti Lenkijai dešimtis savo reaktyvinių naikintuvų F-16 mainais už tuos sovietinius MiG-29 naikintuvus. Tokiu būdu Rusija šiuos ginklus matys tik kaip Ukrainos nuosavybę, nes jie turi tą pačią įrangą iš tos pačios sovietmečio eros.

 

 

Rusija dėl kokių nors priežasčių gali manyti, kad yra puolama šiomis lėktuvų siuntomis. Todėl Bideno administracija turi būti ypač atsargi, vykdydama šią misiją. Ar šis planas gali veikti? Parodys laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(4)
(43)

Komentarai (4)