[Žinios trumpai] Ukraina nyra į tamsą: palydoviniuose NASA vaizduose karo draskomoje šalyje beveik visiškai tamsu - vaizdai kaip iš Šiaurės Korėjos (Foto)  ()

NASA nuotraukos rodo, kaip po Rusijos invazijos į šalį užgeso šviesos Ukrainos miestuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rodo šios naktį NASA darytos palydovinės Europos nuotraukos, Ukraina paniro į tamsą. Nuo tada, kai joje prasidėjo karas, Ukraina ryškiai skyrėsi nuo likusio žemyno. Šalis atrodo kaip tamsi sritis, apsupta apšviestų kaimyninių šalių.

Šis NASA vaizdas darytas 2022 m. vasario 7 d. Jame parodyta, kaip Ukraina atrodė naktį prieš mėnesį ir prieš Rusijai įsiveržus vasario 24 d.

Apgyvendintose vietose, pvz., miestuose ar kai kuriuose svarbiuose keliuose, nuotraukoje matomi balti šviesūs ploteliai. Kai kurios baltos šviesos atrodo šiek tiek blyškesnės, palyginti su kitomis. Taip yra dėl debesuotumo.

 

Dabar galime pažvelgti į tai, kaip Ukraina atrodė 2022 m. kovo 7 d.

Dabar matosi tik nedaug baltos spalvos, nes dauguma naktinių šviesos šaltinių užgeso. Po mėnesio visas plotas beveik visiškai tamsus. Iš Kijevo miesto sklindanti šviesa labai sumažėjusi, o kovo 7 d. matoma tik keletas kitų šviesų.

Pietinė Ukrainos pakrantė yra pagrindinis Rusijos taikinys, todėl čia vyksta daug kovų, ypač aplink Chersoną ir Nikolajevą.

Šviesos aplink Mykolaivą beveik visiškai išnyko, o Chersone naktį išlieka labai mažai matomos šviesos.

 

Manoma, kad į vakarus esanti Odesa yra vienas iš kitų Rusijos taikinių, tačiau iki šiol ji nebuvo užpulta taip, kaip Chersonas ir Nikolajevas. Nepaisant to, daugelis šviesų paprastai šurmuliuojančioje turistinėje vietoje užgeso.

Vaizduose taip pat matomas Krymas – Ukrainos teritoriją, kurią Rusija aneksavo 2014 m. Šviesos Kryme ir aplink Sevastopolį per pastarąjį mėnesį nepakito.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()