Elonas Muskas kviečia Putiną į dvikovą - sulaukė ir Vitalijaus Kličko reakcijos  ()

Elonas Muskas, „Tesla“ bei „SpaceX“ vadovas, atvirai palaiko Ukrainą. Ir ne tik žodžiais, bet ir pinigais bei „Starlink“ interneto įranga. O dabar „Twitter“ tinkle jis kreipėsi į patį Vladimirą Putiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė trumpą iššūkį - pakvietė Vladimirą Putiną į vieną dvikovą. Turtingiausias pasaulio žmogus iš karto paminėjo, kad nugalėtojas nuspręs Ukrainos likimą. Vitalijus Kličko, buvęs sunkiasvorių bokso čempionas ir dabartinis Kijevo meras, į šį iššūkį sureagavo stiprių rankų simboliu.

Ir taip, žinoma, kad tai nėra rimta. Muskas visą dieną „Twitter“ tinkle svaidėsi juokeliais ir internetiniais memais. Niekas net nesitiki, kad šis iššūkis pasieks Putiną ar kad šis į jį kaip nors sureaguos. Juolab, kad jis neturėtų galimybių laimėti. Nors internete gausu nesąmonių ir tiesiog neteisingos informacijos apie Putino dziudo išmanymą, patvirtintų faktų apie Putiną ir kovos menus nėra.

Teigiama, kad Putinas dziudo pradėjo užsiiminėti savarankiškai, kai jam buvo 11 metų. Bet ir tada jis daugiau laiko praleisdavo skaitydamas Karlą Marksą, Friedrichą Engelsą ir, žinoma, Leniną. Jo senelis, kaip teigia pats Rusijos prezidentas, buvo asmeninis Lenino ir Stalino virėjas, todėl tuo metu jis tikriausiai dar girdėjo asmeniškas istorijas apie savo didvyrius (Putino senelis mirė, kai Putinui buvo 13 metų). Netrukus po to Putinas pradėjo lankyti sambo užsiėmimus. Teigiama, kad būdamas paaugliu Putinas laimėjo dziudo ir sambo turnyrus Leningrade. Patikrinti tą informaciją sunku, nes tai buvo labai seniai. Kita vertus, paauglių turnyrai mažai kuo susiję su kovos menų meistryste.

 

Nesusijęs faktas - Šiaurės Korėjoje teigiama, kad Kim Jong Ilas kadaise golfo žaidime surinko -38 taškus. 18 duobučių žaidime jis net 11 kartų įmušo kamuoliuką pirmuoju smūgiu.

Grįžtant prie Putino ir kovos menų, Putino didžiausi dziudo pasiekimai išryškėjo tik tada, kai jis jau buvo senas ir piktas vyras. 2012 metais (tai yra, gerokai po bet kokių turnyrų, kuriuose Putinas galėjo dalyvauti) jam suteiktas aštuntojo laipsnio juodasis diržas. 60 metų Putinui tai buvo labai didelis pasiekimas, nes joks kitas rusas neturi tokio aukšto ranko juodojo diržo.

Tačiau nereikia liesti karaliaus rankomis, kad suprastum, kad jis nuogas. Benjaminas Wittesas, garsus amerikiečių žurnalistas, tyrėjas, kovos menų žinovas, 2017 metais pirštu dūrė į labai paprastą faktą - nėra jokių įrodymų, kad Putinas turi kokius nors dziudo ar sambo įgūdžius. Jokių tikrų vaizdo įrašų! Nerasite jokios vaizdinės medžiagos, kurioje Putinas demonstruotų aukštą kovinių menų išmanymą ir savo fizines galimybes.

 

Ir taip, žinoma, kad Putinas daug sportavo, o ir KGB pareigūnų fizinis parengimas buvo labai svarbus. Tačiau ir jūsų kaimynas garaže turi bokso kriaušę ir kartais parodo vaikystėje laimėtus medalius. Muskas yra 19 metų jaunesnis ir maždaug tiek centimetrų aukštesnis. Išgalvoti prezidentiniai kovos menų pasiekimai Putinui mažai kuo padėtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()