[Žinios trumpai] JAV teigia, kad Kinija išreiškė tam tikrą atvirumą teikti karinę ir finansinę pagalbą Rusijai: ką tai reiškia? (Video)  (1)

JAV turi informacijos, leidžiančios teigti, kad Kinija išreiškė tam tikrą atvirumą suteikti Rusijai prašomą karinę ir finansinę pagalbą karui su Ukraina, CNN sakė Vakarų pareigūnas ir JAV diplomatas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-15 [Žinios trumpai] JAV teigia, kad Kinija išreiškė tam tikrą atvirumą teikti karinę ir finansinę pagalbą Rusijai: ką tai reiškia? (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau kol kas neaišku, ar Kinija ketina suteikti Rusijai tokią pagalbą, CNN sako su žvalgybos duomenimis susipažinę JAV pareigūnai.

Pasak šaltinių, šis svarstymas buvo detalizuotas diplomatiniame laiške, perduotame sąjungininkams Europoje ir Azijoje. Jame nebuvo galutinai nurodyta, kad pagalba buvo suteikta. Vienas pareigūnas taip pat sakė, kad JAV laiške perspėjo, kad Kinija greičiausiai paneigs esanti pasirengusi teikti pagalbą.

Kinijos komunistų partijos vadovybėje ne visi sutaria, kaip reaguoti į Rusijos pagalbos prašymą, sakė vienas iš šaltinių. Du pareigūnai teigė, kad Kinijos noras išvengti ekonominių pasekmių gali apriboti jos apetitą padėti Rusijai. Pareigūnai CNN atskirai sakė, kad Kinijos prezidentas Xi Jinpingas buvo sunerimęs dėl to, kaip karas Ukrainoje atgaivino NATO aljansą.

 

Pareigūnai taip pat stebi, ar Kinija teikia Rusijai ekonominę ir diplomatinę pagalbą kitomis formomis, pavyzdžiui, balsavimu dėl susilaikymo Jungtinėse Tautose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai (1)