[Žinios trumpai] JAV perspėja Europą – Rusija iš Kinijos nori karinių bepiločių dronų karui Ukrainoje (Video)  ()

Pasak žmonių, susipažinusių su šiuo klausimu, JAV perspėjo Europos sąjungininkus, kad Rusija vasario pabaigoje paprašė Kinijos ginkluotų bepiločių orlaivių, kai ši pradėjo invaziją į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-15 [Žinios trumpai] JAV perspėja Europą – Rusija iš Kinijos nori karinių bepiločių dronų karui Ukrainoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis prašymas sukėlė nerimą tarp Bideno administracijos pareigūnų, kurie siekia, kad Kinija – įtakingiausia Rusijos diplomatinė partnerė – neateitų į pagalbą Vladimirui Putinui kare.

Pirmadienį Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas ir vyriausiasis Kinijos diplomatas, Komunistų partijos politinio biuro narys Yang Jiechi susitiko Romoje aptarti įvairių klausimų, įskaitant Ukrainą.

Vienas JAV pareigūnas susitikimą apibūdino kaip intensyvų, tačiau atsisakė pasakyti, ar buvo pateiktas prašymas suteikti karinę pagalbą, o vėliau Yangas paragino visas konflikto šalis elgtis santūriai.

Prieš Sullivano ir Yango susitikimą Amerikos pareigūnai pradėjo atskleisti Rusijos pasiūlymą Kinijai dėl karinės ir ekonominės pagalbos.

 

Bideno administracija siekė įtikinti Pekiną panaudoti savo įtaką Maskvai, kad padėtų užbaigti konfliktą. Aukščiausi prezidento patarėjai spaudė Kiniją įgyvendinti sankcijas Rusijos ekonomikai, kurias įvedė JAV ir jos sąjungininkai Europoje bei Azijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()