[Žinios trumpai] To dar nebuvo: kai tankistai pabėgo į Rusiją, likęs vienas Rusijos kareivis už atlygį perdavė tanką ukrainiečiams (Foto)  ()

Paaiškėjo, kad užpuolikas liko vienas iš tanko įgulos, likusieji pabėgo namo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-22 [Žinios trumpai] To dar nebuvo: kai tankistai pabėgo į Rusiją, likęs vienas Rusijos kareivis už atlygį perdavė tanką ukrainiečiams (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų karys Miša tanku atvyko pas Ukrainos specialiąsias pajėgas ir perdavė šią įrangą bei pasidavė.

Apie tai feisbuke pasidalino Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Viktoras Andrusivas.

Anot jo, rusų naudojami telefonai buvo identifikuoti jau kelias savaites. Tai ukrainietiški numeriai, į kuriuos nuolat siunčiamos SMS žinutės, kuriose rašoma kaip pasiduoti ir perduoti įrangą.

„Rusijos kareivis už atlygį mums perdavė tanką! Prieš kelias dienas mums paskambino Miša. Informaciją apie jį perdavėme Gynybos ministerijos Vyriausiajam žvalgybos direktoratui. Komandos jį sulaikė", – dalijosi jis.

Paaiškėjo, kad užpuolikas liko vienas iš tanko įgulos, likusieji pabėgo namo. Jis nematė prasmės kovoti. „Grįžti namo negalėjau, nes vadas pasakė, kad sušaudys ir nurašys tai kaip kovinius nuostolius“, - sakė pasidavęs karys.

 

„Miša sakė, kad maisto praktiškai nebeliko, kariuomenės vadovavimas ir kontrolė yra chaotiška ir jos praktiškai nėra. Demoralizacija yra didžiulė", - pridūrė Androsivas.

Dabar rusas, kol nesibaigs karas, gyvens patogiomis įkalinimo sąlygomis su televizoriumi, telefonu, virtuve ir dušu. Po karo jis taip pat gaus 10 000 dolerių ir galimybę kreiptis dėl pilietybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(0)
(75)

Komentarai ()