[Žinios trumpai] Gresia dar vienas karas? Armėnija kaltina Azerbaidžaną užpuolimu Kalnų Karabache ir prašo „Rusijos taikdarių“ pagalbos  ()

Armėnija kaltina Azerbaidžaną išpuoliu kalnų Karabache ir prašo „Rusijos taikdarių“ pagalbos. Nepripažintos respublikos teigimu, dėl to žuvo mažiausiai 5 Azerbaidžano kariai, o vienas iš armėnų buvo sužeistas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-26 [Žinios trumpai] Gresia dar vienas karas? Armėnija kaltina Azerbaidžaną užpuolimu Kalnų Karabache ir prašo „Rusijos taikdarių“ pagalbos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnija apkaltino Azerbaidžano ginkluotąsias pajėgas pažeidus demarkacijos liniją „Rusijos taikos palaikymo misijos“ atsakomybės zonoje kovo 24 dieną ir užėmus Parucho kaimą nepripažintoje Kalnų Karabacho Respublikoje.

Tai teigiama Armėnijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Azerbaidžanas tęsia kovo 24 d. prie Askerano srities Parucho kaimo prasidėjusią invaziją į „Rusijos taikos palaikymo misijos“ atsakomybės zoną. Įsiveržę azerbaidžaniečių daliniai praėjusią naktį atidengė ugnį Gynybos postų kryptimi. Padėtis Kalnų Karabache tebėra įtempta“, – sakoma Armėnijos ministerijos pranešime.

Šiuo atžvilgiu Armėnija tikisi, kad „Rusijos Federacijos taikos palaikymo pajėgos imsis priemonių užtikrinti, kad Azerbaidžano ginkluotųjų pajėgų invazijos daliniai būtų nedelsiant išvesti iš „Rusijos taikos palaikymo misijos“ atsakomybės zonos, o tai turėtų reikšti azerbaidžaniečių dalinių grįžimą į pradines pozicijas, kokios buvo iki kovo 23 d.“

Kaip praneša „Laisvės radijas“, nepripažinta Kalnų Karabacho Respublika pareiškė, kad užėmus Parucho kaimą, kovo 25-osios naktį azerbaidžaniečių daliniai atidengė ugnį į Gynybos armijos dalinius, panaudodami įvairaus kalibro šaulių ginklus ir smogiamuosius UAV.

Nepripažintos respublikos teigimu, dėl to žuvo mažiausiai 5 Azerbaidžano kariai, o vienas iš armėnų buvo sužeistas.

 

Saugumo sumetimais buvo evakuotos Khramorto bendruomenės, esančios Parucho kaimynystėje, moterys ir vaikai.

Anksčiau Azerbaidžano gynybos ministerija neigė paaštrėjusią padėtį „Azerbaidžano teritorijoje, kur laikinai dislokuota Rusijos taikos palaikymo misija“.

„Pozicijos ir dislokavimo vietos taškuose tikslinamos, jokių susirėmimų ar incidentų neįvyko. Armėnijos šaltiniai sąmoningai iškraipo ir eskaluoja situaciją. Tikslas – sukurti panikos atmosferą, klaidinti visuomenę ir nukreipti netinkama linkme. Nėra priežasčių nerimauti“, – nurodė Azerbaidžano gynybos ministerija.

 

Kovo 25 dieną Azerbaidžano užsienio reikalų ministerija apkaltino Armėniją „isterija“, skelbia Report.az.

„Remiantis Azerbaidžano Gynybos ministerijos pranešimu, Azerbaidžano kariuomenės pozicijos ir išsidėstymo vietos yra tikslinamos, todėl isterijai priežasčių nėra. Armėnijos pusė užsiima dezinformacija, dirbtinai išpučiančia problemą“, – sakė Azerbaidžano užsienio reikalų ministerija.

Primename, kaip rašė UNIAN, Ukrainoje prasidėjus plataus masto invazijai, Maskva dalį „taikos palaikymo misijos“ karių iš Kalnų Karabacho perkėlė į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()