[Žinios trumpai] Kaip išgyventi kare: ką daryti namuose, automobilyje ir gatvėje, jei staiga prasidėjo apšaudymas  ()

Apšaudymas karo metu gali prasidėti bet kur, todėl svarbu žinoti veiksmų planą tokioje situacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 24 d. Rusija įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo naikinti tiek karinius įrenginius, tiek civilinę infrastruktūrą. Miestuose, kur vyksta karo veiksmai, yra didelė apšaudymo ir gatvės kautynių tikimybė. Kiekvienas žmogus, patekęs į karo sūkurį, turi žinoti elgesio taisykles tokioje situacijoje, kad apsisaugotų nuo galimos grėsmės.

Miesto apšaudymo saugos taisyklės

Jei gatvėje išgirdote sviedinio švilpimą, labiau panašų į šniokštimą, o po to – sprogimą, atsigulkite ant žemės ir rankomis užsidenkite galvą. Išsižiokite – tai gali išgelbėti jus nuo šoko. Jei matote priedangą, šliaužkite link jos. Tai gali būti griovys, duobė, bet kokia betoninė konstrukcija, požeminė perėja, kanalizacija. Nesistokite – tai padidins sviedinio pataikymo tikimybę.

Jei apšaudymas prasidėjo, kai esate transporto priemonėje, išlipkite iš transporto priemonės ir pasitraukite nuo kelio. Atsigulkite ant žemės ir ieškokite priedangos. Nebandykite važiuoti nuo apšaudymo, nes tai labai pavojinga. Nesislėpkite šalia automobilio ar po juo.

Jei apšaudymas jus užklupo pastate – pasiimkite iš anksto sukrautą evakuacinį lagaminą (svarbiausia informacija lt72.lt svetainėje) ir nedelsdami eikite į slėptuvę. Jei šalia nėra slėptuvės arba ji yra prastos būklės, jums padės dviejų sienų taisyklė. Slėpkitės kambaryje be langų, atskirtame nuo gatvės bent dviem sienomis. Paprastai tai yra koridorius, prieškambaris arba vonia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()