[Žinios trumpai] Neeilinis kvailumas - buvęs rusų generolas teigia, kad įsikasimas Černobylio miškuose buvo saugus, nes ten rusų kariai veikė ir Antrojo pasaulinio karo metais  (3)

Jau buvo pranešimų, kad Černobylio apylinkes užėmę ir Raudonajame miške įsikasę rusų kariai patiria spindulinės ligos simptomus. Rusija tai neigia, o į atsargą išėjęs rusų generolas Vladimiras Šamanovas teigia, kad tai apskritai neįmanoma - juk rusų partizanai ten buvo įsikasę ir Antrojo pasaulinio karo metais ir jiems nieko nebuvo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-04 [Žinios trumpai] Neeilinis kvailumas - buvęs rusų generolas teigia, kad įsikasimas Černobylio miškuose buvo saugus, nes ten rusų kariai veikė ir Antrojo pasaulinio karo metais  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raudonasis miškas - tai greta Černobylio atominės elektrinės esati miškinga zona, kuriai teko daugiausiai radioaktyvios taršos po 1986-ųjų reaktoriaus sprogimo. Vaikščioti čia nerekomenduojama. Dar blogesnė mintis - čia apsistoti ilgam. Bet tikriausiai nieko nėra kvailiau nei kapstytis Raudonojo miško dirvožemyje be jokių apsaugos priemonių. Tai, kaip pranešama, ir darė teritoriją užėmę rusų kariai.

Socialiniame tinkle „Telegram“ Ukrainos atominės energetikos kompanija „Energoatom“ kovo 31 dieną rašė, kad nuo Černobylio atsitraukė dalis rusų karių, kurie nuo radioaktyvaus fono susirgo ir pasitraukė į Baltarusiją. Pranešta, kad jie buvo įsikasę Raudonajame miške - vietoje, kur kasti tikrai nereikėtų.

 

Rusija į šiuos gandus labai nereagavo, tačiau pulkininkas generolas Vladimiras Šamanovas, dabar esantis valstybės Dūmos Gynybos komiteto pirmininku, kaip teigiama ukrainietiškuose puslapiuose, pareiškė, kad tai - nesąmonė. Kaip argumentą jis panaudojo pavyzdį iš Antrojo pasaulinio karo laikų, kuomet toje vietoje buvo įsikasę rusų partizanai, bet „niekas nesusirgo radiacine liga!“

 

Ir tai, beje, buvo tiesa. Na, beveik.

Antrojo pasaulinio karo metu veiksmai ten tikrai vyko. Tačiau tais laikais ta teritorija radiaciniu požiūriu buvo saugi, nes Černobylio atominė elektrinė pradėta statyti tik 1972 metais. Tiesa, tokie galimi Šamanovo pareiškimai iš interneto labai greitai dingo, todėl sunku patvirtinti, kad jis tikrai taip sakė. Socialinis tinklas „Reddit“ šią istoriją taip ir pažymėjo - „Nepatvirtinta“.

(20)
(4)
(16)

Komentarai (3)