[Žinios trumpai] Pajudėjo labai svarbus projektas: Bulgarijai leista įsigyti JAV naikintuvus F-16, savo turimus MiG-29 gali perduoti Ukrainai?  ()

„Siūlomas pardavimas pagerins Bulgarijos gebėjimą atremti esamas ir būsimas grėsmes“, – nurodė JAV Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos departamentas pirmadienį patvirtino aštuonių kovinių lėktuvų F-16 pardavimą Bulgarijai už 1,67 mlrd. USD.

Pardavimas buvo patvirtintas tebesitęsiant spėlionėms, kad viena iš Vašingtono NATO sąjungininkių gali aprūpinti Ukrainą MiG-29 lėktuvais, skirtus kovai su Rusijos pajėgomis, ir kad toks žingsnis gali būti susijęs su Jungtinėmis Valstijomis, mainais aprūpinant šią sąjungininkę JAV lėktuvais.

Bulgarija yra viena iš trijų NATO narių, valdančių MiG-29, kuriais skristi moka Ukrainos pilotai. Kitos – Lenkija ir Slovakija.

Tačiau Pentagono atstovas Johnas Kirby, pirmadienį paklaustas apie F-16 pardavimą, leido suprasti, kad Bulgarija netieks MiG-29 Ukrainai.

 

Kovo 19 dieną JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Ostino vizito Bulgarijoje metu ministras pirmininkas Kirilas Petkovas pareiškė, kad tokio susitarimo dėl naikintuvų tiekimo Ukrainai nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(6)
(10)

Komentarai ()