[Žinios trumpai] Rusija perspėjo Suomiją, kad ji bus sunaikinta, jei ryšis tokiam žingsniui  (8)

Invazija į Ukrainą privertė ne vieną Rusijos kaimynę pergalvoti savo saugumo politiką. Suomijai taip pat yra apie ką pagalvoti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-10 [Žinios trumpai] Rusija perspėjo Suomiją, kad ji bus sunaikinta, jei ryšis tokiam žingsniui  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomija dar šiemet gali prisijungti prie NATO. Nors prieš Rusijos invaziją į Ukrainą darytos apklausos rodė, kad suomiai nėra labai dideli narystės NATO šalininkai, dabar padėtis pasikeitė ir ši Skandinavijos valstybė visai greitai gali prisijungti prie aljanso. Rusijai tai, aišku, netinka, nes gynybinis karinis aljansas ir kertiniai jo principai jai trukdo pulti kaimynines šalis. Ukrainos NATO ambicija buvo vienas iš invazijos pretekstų.

Interviu „Sky“ Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas teigė, kad Suomijos narystė NATO netaptų grėsme Rusijos išlikimui, tačiau priverstų pakeisti Rusijos pozicijas prie savo šiaurinių sienų. Tačiau ilgametis Rusijos Senato narys nuo Žydų autonominė srities Vladimiras Džabarovas galimą Suomijos narystę NATO vertina ne taip švelniai.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6244

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Suomijos narystės NATO perspektyvas Džabarovas pavadino „siaubinga tragedija“ ir teigė, kad taip Suomija taptų legitimiu „taikiniu“. Galiausiai, Džabarovo manymu, toks žingsnis galėtų užtikrinti „jų šalies sunaikinimą“.

„Jei Suomijos valdžia taip nuspręs, tai bus strateginė klaida. Suomija, kuri tiek metų sėkmingai vystėsi artimų prekybinių ir ekonominių santykių su Rusija dėka, taip taptų taikiniu“, teigė Džabarovas. Perskaitėte teisingai - Džabarovas mano, kad Suomijos stiprybė - ekonominiai santykiai su Rusija.

 

Sprendimas Suomijoje dar nėra priimtas, tačiau tikimasi, kad narystės paraiška, jei tokia bus, bus pateikta prieš birželį Madride vyksiantį NATO viršūnių susitikimą. Savo potencialią narystę NATO Suomija koordinuoja su Švedija - dar šiemet aljansas gali pasipildyti dviem kariniu požiūriu labai stipriomis narėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(161)
(5)
(156)

Komentarai (8)