[Žinios trumpai] Šokiruojantis Kinijos pareiškimas, kas jų manymu nutiko Bučoje  ()

Nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Kinija demonstruoja, kad yra pasirinkusi pusę. Karo ji nevadina karu ar invazija, dėl visko kaltina NATO ir Vakarus, o dabar išdėstė savo poziciją ir dėl žudynių Bučoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-12 [Žinios trumpai] Šokiruojantis Kinijos pareiškimas, kas jų manymu nutiko Bučoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „The New York Times“, Kinijos valstybinė žiniasklaida laikosi rusiškos propagandos linijos.

Kinijos komunistų partijos naujienlaiškis dėstė „nepaneigiamus įrodymus“, kad Bučos žudynių aukų nuotraukos yra sufabrikuotos. Tuo tarpu „Twitter“ paskyra „Frontline“, kuri priklauso kinų transliuotojui CGTV piktinosi, kad socialiniai tinklai kaip dezinformaciją pažymi Rusijos Užsienio reikalų ministerijos pranešimus.

Komunistų partijos TV kanalas Šanchajuje rodė reportažus, kuriuose tvirtino, kad Ukraina tokius siaubingus karo vaizdus piešia tam, kad gautų gailesčio iš Vakarų. „Savaime suprantama, tokie įrodymai nebūtų priimti teisme“, teigia komunistų televizija.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6302

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Vyriausiasis „China Daily“ redaktorius pasidalino pranešimu, kad nėra jokių įrodymų, kad Bučoje įvyko žudynės. Jo manymu, ukrainiečiai sukurtų tokią istoriją tam, kad „pakurstytų emocijas, demonizuotų priešininkus ir tęstų karą“. Pasikartosime - iškilūs kinų žurnalistai mano, kad Ukraina iš nieko sukūrė Bučos žudynių istoriją tam, kad tęstų karą.

 

Akivaizdu, kad Rusijos ir Kinijos dezinformacijos pastangos yra koordinuotos. Jų žiniasklaida cituoja tuos pačius Vakarų lyderius, dalinasi tomis pačiomis nuotraukomis, pateikia tas pačias versijas. Ir čia galima prisiminti tai, kad prieš invaziją ir prieš Pekino Žiemos olimpines žaidynes, Rusija ir Kinija rengė valstybinius susitikimus. Kinija galimai prašė Rusijos atidėti invaziją, kad ji nebūtų sutapatinta su olimpiada, bet ir bendros pozicijos tikrai buvo aptartos.

(5)
(21)
(-16)

Komentarai ()