[Žinios trumpai] Kasdien net 200 lėktuvų iš 30 šalių skraidina pagalbą Ukrainai – ir to vis tiek nepakanka  ()

Du šimtai lėktuvų iš 30 šalių skraidina pagalbą Ukrainai per Lenkiją, praneša Censor.NET.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija tapo tarptautinės pagalbos Ukrainai centru. Kasdien iš Lenkijos į Ukrainą siunčiama dešimtys sunkvežimių su humanitarine pagalba iš įvairių šalių.

Apie tai pranešta per bendrą spaudos konferenciją su Ukrainos ambasadoriumi Lenkijoje Andrejumi Deščica ir Lenkijos Respublikos šeimos ir socialinės politikos ministre Marlena  Maląg, Lenkijos strateginių rezervų agentūros (RARS) vadovu Michalu Kuchmerovskiu, rašo „Ukrinform“.

„Atsižvelgiant į geografinę padėtį, esame artimiausi Ukrainos kaimynai, tai tapome tarptautinės pagalbos centru“, – sakė M. Kuchmerovskis.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Anot jo, humanitarinė pagalba Ukrainai dabar į Lenkiją atkeliauja iš 30 šalių, o produktai, vaistai, drabužiai, palapinės ir kt. gabenama 200 lėktuvų.

„Kasdien į Ukrainą siunčiame dešimtis sunkvežimių, kurie važiuoja tiesiai pas tuos, kuriems reikia pagalbos. Tai daugiau nei 200 tonų maisto. To vis tiek nepakanka, galime daugiau“, – sakė RARS vadovas.

Jis pažymėjo, kad šiandien kitos šalys Ukrainai išsiuntė daugiau nei 100 mln. zlotų (daugiau nei 23 mln. USD), o Lenkija jau skyrė 200 mln. zlotų (daugiau nei 46 mln. USD) padėti Ukrainai ir Ukrainos pabėgėliams Lenkijoje.

 

Anot jo, Ukrainai reikia didesnės tarptautinės paramos ir tinkamo bendradarbiavimo su Lenkijos valdžia.

Ukrainos ambasadorius Lenkijoje Andrejus Deščica pažymėjo, kad 1,6 mln. pabėgėlių iš Ukrainos jau kirto Lenkijos sieną ir sulaukė pagalbos bei paramos Lenkijoje. Šeštadienį priimto pagalbos ukrainiečiams įstatymo dėka Lenkijos piliečiams sekmadienį pradėtas išduoti Lenkijos identifikavimo kodas (PESEL). Jo dėka ukrainiečiai turės galimybę gauti socialinę apsaugą, sveikatos apsaugą ir išsilavinimą. Jis pažymėjo, kad dabar reikės sutelkti dėmesį į įvairių ukrainiečių poreikių tenkinimą: ukrainiečių vaikų mokymą mokyklose ir universitetuose, įskaitant ukrainiečių kalbos, sveikatos priežiūros prieinamumą, ukrainiečių įdarbinimą.

 

Savo ruožtu ministrė Marlena Maląg pabrėžė, kad Lenkijoje įsteigti 36 ukrainiečių priėmimo punktai, kuriuose jiems teikiama pagalba ir parama. Ji pažymėjo, kad vasario 24 dieną į Lenkiją atvykę ukrainiečiai pagal užvakar priimtą įstatymą automatiškai įgyja teisę legaliai būti ir dirbti Lenkijoje 18 mėnesių, taip pat gauti socialinę ir medicininę apsaugą.

Ji pabrėžė, kad kartu su kitais tarptautiniais partneriais būtina parengti plačią paramos ukrainiečiams programą trumpuoju ir ilguoju laikotarpiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()