[Žinios trumpai] Putinas teigia, kad Rusija kartu su Baltarusija paleis Mėnulio zondą: „tokios didžiulės šalies kaip Rusija neįmanoma izoliuoti“ (Video)  (4)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad Maskva su sąjungininke Baltarusija pradės Mėnulio tyrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prisimindamas sovietų sėkmę kosmose, Putinas sakė, kad „šiuolaikiniame pasaulyje tikrai neįmanoma izoliuoti nieko, ypač tokios didžiulės šalies kaip Rusija“.

Jis turėjo omenyje NASA, kuri boikotuoja Rusijos kosmoso agentūrą „Roscosmos“ po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Putinas pridūrė, kad „dirbsime su tais mūsų partneriais, kurie nori bendradarbiauti“.

Pirmojoje žinomoje kelionėje už Maskvos ribų po to, kai Rusija pradėjo karinius veiksmus Ukrainoje, balandžio 12 d. Putinas Vostočnyj kosmodrome Rusijos Tolimuosiuose Rytuose susitiko su Baltarusijos lyderiu Aleksandru Lukašenka.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Jis sakė, kad Rusija stiprins bendradarbiavimą su Baltarusija kosmoso infrastruktūros ir technologijų srityje. „Roscosmos“ ketina apmokyti baltarusius skrydžiui Rusijos erdvėlaiviu.

Pasak Putino, Rusija planuoja trečiąjį šių metų ketvirtį į Mėnulį paleisti zondą „Luna-25“.

 

Rusija ir toliau perskirsto savo pajėgas, siekdama pulti Rytų Ukrainą, ir, kaip teigia Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, per ateinančias dvi ar tris savaites kova joje suintensyvės.

Taip pat teigiama, kad Rusijos pajėgos traukiasi iš Baltarusijos, kad galėtų persidislokuoti ir sustiprinti operacijas Rytų Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(5)
(-2)

Komentarai (4)