[Žinios trumpai] Ekspertas: atėjimas į Ukrainą Rusijos kariams nunešė stogą – tai tipinė vergų reakcija  ()

Žmogaus teisių aktyvistas M. Feiginas pasakė apie okupantų žiaurumus Ukrainoje: „Ar įsivaizduojate, kokią valdžią jie gavo?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus teisių aktyvistas sako, kad Rusijos Federacijos kariškiai iš karto pasinaudojo „galia“ – ėmė prievartauti, žudyti, plėšikauti.

Rusijos žmogaus teisių aktyvistas Markas Feiginas paaiškino agresyvius rusų komentarus po vaizdo įrašu apie okupantų žiaurumus Ukrainoje ir perimtą V. Putino kario pokalbį, kuriame jis buvo raginamas „kuo greičiau nužudyti ukrainiečius ir grįžti namo“.

Kaip jis sakė interviu „Apžvalgininkui“, pirmiausia tai yra propagandos „nuopelnas“. Putino režimas taip deformavo daugumos rusų protus, kad žmogžudystė jiems yra priimtina savęs aukštinimo ir patvirtinimo forma.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6256

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Reikia suprasti, kad Rusijoje žmonės neturi absoliučiai jokių teisių – nesvarbu, ar tu kariškis, ar paprastas žmogus, gyventojas ar tarnautojas, žmonės nieko neturi, jie vargšai, socialiai žeminami, kaip asilai“, – sako žmogaus teisių aktyvistas.

Jis pridūrė, kad žiaurumais Bučoje negalėjo užsiimti tik pareigūnai. Įsakymus vykdė  eiliniai, šauktiniai, samdiniai.

„Įsivaizduojate, kokią galią jie gavo patekę į Ukrainą? Galbūt daugelis iš jų niekada nebuvo buvę užsienyje. Ir staiga prieš juos atsivėrė portalas, kuriame jie gali pasijusti valdovais, viršininkais, prievartautojais ir t. t.“, – sakė Feiginas.

 

Jis pridūrė, kad tuo iškart pasinaudojo Rusijos Federacijos kariškiai – pradėjo prievartauti, žudyti, plėšikauti.

„Tai yra psichologinė būsena, kai žmonės, kurie patys yra iš esmės vergai, būdami šeimininkų vaidmenyje, iš karto formuoja aplink save vergus ir atkuria tokį elgesio modelį, santykių modelį, kokį turėjo savo tėvynėje“, – pabrėžė Rusijos Federacijos žmogaus teisių aktyvistas.

Be to, tęsė jis, tauta turi pereiti katarsį, gydydamasi tiesa. Juk ir vokiečiai neigė savo kaltę dėl Hitlerio nusikaltimų.

„Bet Vokietijoje denacifikacija buvo vykdoma per karinę okupaciją, tai padarė amerikiečiai, nugalėtojai. Tai jie ėmėsi šios misijos ir su ja susidorojo. Ir Dievas žino, kas bus su Rusija. Kol kas viskas labai blogai“, – apibendrino jis.

 

Kartu M. Feiginas patikino, kad vis tiek atsiranda propagandos ne taip paveiktų rusų, kurie ir toliau lieka žmonėmis.

Primename, kad ir toliau atskleidžiami baisūs faktai apie Rusijos įsibrovėlių Ukrainos moterų prievartavimą. Apie tokius žiaurius atvejus kalbėjo Ukrainos ombudsmenė Liudmila Denisova. „New York Times“ komentare ji pažymėjo, kad užfiksavo siaubingus Rusijos kariuomenės seksualinio smurto atvejus Bučoje ir kituose miestuose. Grupė moterų ir merginų Kijevo priemiestyje buvo laikomos namo rūsyje 25 dienas. Anot jos, devynios iš jų dabar yra nėščios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()