[Žinios trumpai] Lietuvoje sukurtas dronas naikintuvas su unikaliu atakos mechanizmu, apie tai rašoma visame pasaulyje (Video)  (4)

Per daugelį metų matėme daugybę bepiločių orlaivių, skirtų gaudyti kitus dronus. Dabar vieną tokių sukūrė Lietuvos ukrainietis Aleksey Zaitsevsky.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šį išradimą jau rašo technologijų portalai visame pasaulyje. 

„Drone Interceptor“ (patentas LT-6771B) turi labai aukštą galios ir svorio santykį. Ši savybė leidžia greitai pakilti, pasiekti tikslinį droną ir užmesti ant jo tinklą. Drone yra įmontuota kamera, kuri realaus laiko vaizdo įrašą perduoda ant žemės esančiam operatoriui.

Nustačius, kad kitas dronas tikrai turėtų būti numuštas, „Drone Interceptor“ atskrenda po juo. Piloto nurodymu keturi jo sraigtai greitai įsibėgėja ir atsiskiria nuo rėmo – tuo pačiu metu išleidžiamas ir supakuotas kevlaro tinklas, prie kurio pritvirtinti sraigtai.

Kai sraigtai pradeda skristi aukštyn, jie ištraukia tinklą tarp jų, todėl jis apsivynioja aplink kitą droną. Kadangi jo paties oro sraigtai dabar užstrigę tinkle, tas orlaivis nukrenta ant žemės.

Pagrindinis „Drone Interceptor“ korpusas taip pat nukrenta, nors jis yra pakibęs nuo automatiškai išsiskleidžiančio parašiuto. Be to, nusileisdamas jis skleidžia garsų pypsėjimą, todėl jį lengviau paimti pakartotiniam naudojimui.

 

Pasak drono kūrėjo, tikriausiai praeis vieneri ar dveji metai, kol bus paruošta komercinė orlaivio versija. Tuo tarpu žemiau esančiame vaizdo įraše galite pamatyti kaip veikia drono prototipas.

Koncepcijos ir patento autorius, konstruktorius, surinkėjas, derintojas, pilotas, operatorius – Aleksey Zaitsevsky. Apie projektą daugiau skaitykite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(1)
(37)

Komentarai (4)