[Žinios trumpai] Rusijoje vyksta protu nesuvokiama beprotybė: įsakyta perrašyti visus vadovėlius, nelieka nei Kyjivo, nei Ukrainos  (7)

Tuo pat metu Rusijos redakcijų darbuotojams už bet kokią antikarinės pozicijos apraišką gresia atleidimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje leidėjai raginami iš visų mokyklinių vadovėlių pašalinti „neteisingas“ nuorodas į Ukrainą ir Kyjivą. Tuo pat metu Rusijos redakcijų darbuotojams už bet kokią antikarinės pozicijos apraišką gresia atleidimas.

Apie tai rašo leidinys „Mediazona“.

Vieno didžiausių ir seniausių šalyje mokomosios ir pedagoginės literatūros leidėjų „Prosveščenija“ darbuotojai, pageidaujantys likti anonimiški, pranešė, kad vasario 24 dieną valdžia savo pavaldiniams pranešė apie Kyjivo ir Ukrainos „valymo“ kursą. Kalbame apie tokius dalykus kaip istorija, geografija ir literatūra.

„Mes susiduriame su užduotimi padaryti taip, tarsi Ukrainos tiesiog nebūtų, kur kas blogiau, kai vadovėlyje tiesiog neužsimenama apie jokią šalį. Žmogus užauga neturėdamas bazinių žinių apie tam tikrą šalį, tada jam daug lengviau patikėti tuo, ką jam apie tai pasakoja iš televizijos“, – „Mediazona“ cituoja vieną leidyklos darbuotoją.

 

Taigi, pavyzdžiui, istorijos vadovėliuose Kyjivo paminėjimas susiveda į tai, kad kažkada tai buvo Kijevo Rusios sostinė ir Antrojo pasaulinio karo metais jį išlaisvino sovietų kariuomenė. Tiesiog nebegalima kalbėti apie jokią Ukrainos, kaip šalies, nepriklausomybę.

Taip pat planuojama, kad kitais mokslo metais vienas iš leidyklos vadovėlių bus išleistas be autoriaus pavardės ant viršelio, nes autorius yra Ukrainos pilietis ir jo vardas „atvirai sufleruoja“ apie tai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(17)
(-10)

Komentarai (7)