[Žinios trumpai] Keistų savižudybių epidemija. Kažkas žudo oligarchus, kurie tarnavo Putinui (Foto)  ()

Įtartinos mirtys gali būti tiesiogiai susijusios su prezidentu Putinu ir Kremliumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai įvykdytos keturių Rusijos dujų verslo vadovų „savižudybės“, kaip manoma, yra susijusios su Vladimiro Putino ratu, yra apgaubtos paslapčių, o mirtys plačiai laikomos „įtartinomis“.

Multimilijonierius Sergejus Protosenja buvo rastas pasikoręs Ispanijoje kartu su žmona Natalija ir jų paaugle dukra Marija. Namuose buvo rastas ir kirvis.

Protosenja Maskvos universitete įgijo civilinės inžinerijos bakalauro laipsnį ir daugiau nei septynerius metus dirbo „Novatek“ direktorių valdybos pirmininko pavaduotoju. Ši įmonė yra susijusi su Kremliumi.

Remiantis pranešimais, rusų šeima buvo registruota savo viloje Ljoret de Mare, tačiau gyveno Prancūzijoje ir naudojosi Ispanijos rezidencija kaip antraisiais namais.

Protosenya ir jo 53 metų žmona Natalija turėjo du bendrus vaikus: 18 metų dukrą ir paauglį sūnų, kuris tariamos žmogžudystės metu buvo Prancūzijoje.

Naujausia žmogžudysčių savižudybių virtinė

 

Pastaruoju metu mįslingos ir įtartinos žmogžudystės, tariamos „saižudybės“ itin paplito tarp Rusijos oligarchų.

51 metų Vladislavas Avajevas, buvęs „Gazprombank“ viceprezidentas ir buvęs Kremliaus pareigūnas, prieš kelias dienas buvo rastas negyvas savo mansardoje Maskvoje su žmona Jelena (47) ir paaugle dukra Marija.

 

Nors detektyvai vis dar tiria abu atvejus, yra plačiai paplitę įtarimai, kad mirtys buvo inscenizuotos kaip savižudybės.

„Telegram“ kanalo „Mozhem Obyasnit“ teigimu, abu incidentus sieja buvusios aukų darbo vietos – abu yra susiję su vidiniu Putino ratu.

Tačiau šiais metais dujų pramonėje įvyko dar viena reikšminga mirtis.

Nužudytas 61 metų Aleksandras Tyulakovas, aukštas „Gazprom“ finansų ir saugumo pareigūnas generalinio direktoriaus pavaduotojo lygiu, buvo aptiktas kitą dieną po Ukrainos karo pradžios, vasario 25 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()