[Žinios trumpai] Radiacijos lygis Černobylyje „Nenormalus“: JT atominės saugos organizacija  ()

Černobylio atominės elektrinės teritoriją Rusijos kariai užėmė dar pačią pirmąją invazijos dieną - vasario 24-ąją. Elektrinės darbuotojus jie paėmė įkaitais ir darbo sąlygos čia tapo labai pavojingos. Dabar Tarptautinės atominės energijos agentūra (IAEA) teigia, kad situacija buvo labai pavojinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IAEA vadovas Rafaelis Grossi apsilankė Černobylio atominėje elektrinėje ir žurnalistams priminė - „Situacija buvo nenormali ir labai labai pavojinga“. Jis teigė, kad nors dabar radiacijos lygis teritorijoje yra normalus, „buvo momentų, kai radiacijos lygis buvo pakilęs dėl Rusijos sunkiosios technikos judėjimo“.

Iš tikrųjų, pasaulis, atrodo, nebuvo įvertinęs grėsmės. Mat Černobylį okupavę rusai neleido elektrinės darbuotojams tinkamai ilsėtis. Be to, jie vikšrais trypė labai radioaktyvų gruntą. Buvo nutrūkęs ir elektros tiekimas, ir nuotolinio stebėjimo sistemų darbas. Ir buvo akivaizdu, kad rusų kariai, kurie čia buvo apsistoję iki kovo pabaigos, nelabai suprato, ką daro.

Rusai kasė apkasus Raudonajame miške - ypatingai užterštoje teritorijoje. Taip pat yra priežasčių manyti, kad jie vogė kadaise vietinių paliktus daiktus. Ukrainos pareigūnai teigė, kad rusų kariai neturėjo tinkamos apsaugos ir greičiausiai susidurs su didelėmis sveikatos problemomis. Tiesą sakant, buvo nepatvirtintos žvalgybos informacijos, kad Baltarusijoje buvo gydomi rusų kariai, prisikvėpavę radioaktyvių dulkių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()