[Žinios trumpai] Okupantai įsiutę: prisivogė naujos žemės ūkio technikos už 5 mln. dolerių, o ukrainiečiai ėmė ir iškrėtė kiaulystę - ji dabar tinkama nebent detalėms  (2)

Okupuotame Melitopolio mieste iš žemės ūkio technikos pardavėjo Rusijos kariai pavogė visą techniką ir išsiuntė ją į Čečėniją, pranešė Ukrainos verslininkas. Tačiau nuvažiavę daugiau nei 1100 kilometrų, vagys negalėjo pasinaudoti jokia įranga, nes ji buvo užblokuota nuotoliniu būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis savaitėmis pasigirsta vis daugiau pranešimų, kad Rusijos okupantai vagia žemės ūkio techniką, grūdus ir net statybines medžiagas. Vertingos žemės ūkio technikos išvežimo metu iš Melitopolio, buvo panaudotas net Rusijos karinis transportas.

CNN sužinojo, kad įranga buvo išvežta iš „Agrotek“ atstovybės Melitopolyje, kurį nuo kovo pradžios yra užėmusios Rusijos pajėgos. Pavogta įranga vertinama beveik 5 mln. dolerių. Vien tik vieno kombaino kaina yra 300 000 dolerių.

CNN neįvardija  kas padėjo atskleisti Melitopolio grobimo detales dėl  asmens saugumo. Asmuo teigė, kad procesas prasidėjo nuo dviejų kombainų, traktoriaus ir sėjamosios, konfiskavimo. Vėliau buvo pavogtos dar 27 žemės ūkio mašinos.  Vienas iš pavogtų ir fotoaparatu užfiksuotų bortinių sunkvežimių buvo pažymėtas balta „Z“ raide ir atrodė kaip karinis sunkvežimis.

Kontaktas teigė, kad yra tarpusavyje konkuruojančios Rusijos karių grupės: vieni atvyksta ryte, kiti – vakare. Kai kurie automobiliai buvo nugabenti į netoliese esantį kaimą, tačiau dalis jų išvyko į ilgą kelionę į Čečėniją, esančią už daugiau nei 700 mylių. Patobulinus įrangą, kurioje įmontuotas GPS, buvo galima stebėti jos judėjimą. Paskutinį kartą krovinys  buvo susektas Zakhan Jurtos kaime Čečėnijoje. Į Čečėniją buvo vežami ir kombainai.

Grobikai nežinojo, kad  visa technika  gali būti valdoma nuotoliniu būdu. „Kai užpuolikai Čečėnijoje bandė važiuoti pavogtais kombainais,  jie suprato, kad net negali jų užvesti, nes buvo užblokuoti nuotoliniu būdu“, – teigė kontaktas. Jis taip pat minėjo, kad vagys ieško žmonių, kurie mokėtų atjungti blokadas, bet kol kas tai nesisekė.

 

„Kombainus  jie gali parduoti atsarginėms dalims, nuo to  kažkiek uždirbs“, – teigė kontaktas.

Dar kiti šaltiniai iš Melitopolio regiono teigė, kad Rusijos kariniai daliniai pradėjo vogti grūdus, kuriuos veža Krymą. Praėjusią savaitę Melitopolio meras paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti sunkvežimių kolona, ​​išvažiuojanti iš Melitopolio, pakrauta grūdais. „Turime aiškių įrodymų apie vykdomas grūdų vagystes“ – CNN sakė meras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(2)
(44)

Komentarai (2)