[Žinios trumpai] 10 balų, taip ir toliau, Lavrovai! Izraelis po Lavrovo pareiškimo nusprendė padidinti karinę pagalbą Ukrainai  ()

Po Lavrovo pareiškimo Izraelis nusprendė padidinti karinę pagalbą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis nusprendė padidinti humanitarinę ir karinę pagalbą Ukrainai kare su Rusija. Pasak žiniasklaidos, viena iš priežasčių – įžeidžiantis Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pareiškimas.

Censor.NET informuoja, kad apie tai rašo RBC-Ukraine, remdamasi vietiniu laikraščiu Haaretz.

Izraelis teigia, kad pagalbos padidinimas bus „reikšmingas žingsnis“, jos metu, tiesa, nebus pristatyta jokių ginklų, kurie galėtų padėti ginkluotosioms pajėgoms vykdyti puolimo operacijas. Bus tik gynybiniai ginklai, pagalba neapims nei oro gynybos sistemų, nei moderniausių ginklų ar artilerinių sistemų.

Anot „Haaretz“, sprendimas didinti humanitarinę ir karinę pagalbą Ukrainai, greičiausiai, yra atšalusių Izraelio santykių su Kremliumi rezultatas. Izraelio pareigūnai pasipiktino S. Lavrovo komentaru, o užsienio reikalų ministras Yairas Lapidas pavadino juos „neatleistinais ir įžeidžiančiais“.

Pranešama, kad Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas kai kuriuos žydus pavadino aršiausiais antisemitais. Pasako jo, net Hitleris turėjo žydiško kraujo.

 

Izraelis pareiškė, kad tokie Rusijos pareigūno pasisakymai yra nekorektiški ir nedovanotini.

Izraelio ambasadorius Michaelas Brodskis taip pat sakė, kad Rusijos pareigūno pareiškimas, jog Izraelis remia tariamą „neonacių režimą“ Kyjive bei palyginimo su naciais panaudojimas yra nekorektiškas ir apskritai žeidžia Holokausto aukų atminimą. Izraeliui Holokaustas yra vienas svarbiausių nacionalinio etoso elementų. 

Izraelis Ukrainos-Rusijos kare stengiasi išlaikyti bent tariamą neutralumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(84)
(0)
(84)

Komentarai ()