[Žinios trumpai] JAV išsityčiojo iš Rusijos grasinimo nebesiųsti ginklų: užvertė Ukrainą „Javelin“, jau trūksta žmonių, kurie mokėtų juos naudoti  (4)

Ukraina neturi pakankamai karių, kad galėtų neatsilikti nuo JAV tiekiamų raketų paleidimo įrenginių „Javelin“ naudojimo, sako respublikonų senatorė Lisa Murkowski.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iš to, ką sužinojau, ukrainiečių naujokai nėra pakankamai apmokyti valdyti šiuos ginklus, kurių vienas kainuoja 200 000 USD“, – per JAV Kongreso posėdį sakė Aliaskos senatorius Lloydas Austinas.  

Lisa Murkowski sako, kad turi informacijos iš Kongreso nario. Kongresmeną apie tai informavo Ukrainos gynybos ministerijos atstovai, kurie paprašė kelių techninių instrukcijų, skirtų naudoti raketas „Javelin“.  

Lloydas Austinas sakė, kad iki šiol jam nebuvo pranešta apie tokią problemą derybose su Ukrainos kolega.  

„Bet, žinoma, jei ši problema minima, mes esame čia, kad jiems padėtume“, – sakė jis. 

Kartu Austinas atkreipė dėmesį, kad prieštankinės raketos yra „efektyviausias“ ginklas, kurį ukrainiečiai naudoja gindamiesi nuo Rusijos karinės agresijos. 

 

Pasak senatoriaus Roy'aus Blunto, Jungtinės Valstijos iki šiol Ukrainai pristatė daugiau nei 5000 raketų paleidimo įrenginių „Javelin“, o tai sudaro trečdalį JAV kariuomenės atsargų. 

Savo ruožtu Lloydas Austinas patikino, kad šios atsargos bus papildytos iki šių metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(123)
(2)
(121)

Komentarai (4)