[Žinios trumpai] Karo ekspertas: Rusija garantuotai planuoja užimti Moldovą – beliko „perlipti“ Ukrainos ginamą kritinį tašką  ()

Rusijos kariškiai Uždniestrėje laukia pastiprinimo iš jūros, antraip situaciją Moldovoje galės supurtyti tik teroristiniais išpuoliais ar „demonstraciniais veiksmais“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas, rašo svetainė „Segodnia“.

Jis patikslino, kad plačiausioje vietoje Uždniestrės teritorija yra 34 km. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pagal šaudymo diapazoną gali apimti visą Uždniestrės teritoriją.

„Todėl be pastiprinimo priešas negalės prasibrauti ar padaryti mums karinės žalos. Politiniu požiūriu, Rusijos generalinio štabo vietoje, užimčiau Moldovą“, – sakė ekspertas.

O. Ždanovo prognozėmis, Rusijos prasiveržimo su pastiprinimu į regioną atveju logiškas scenarijus būtų Moldovos politinis užgrobimas, privertus ją kapituliuoti ir susitarti su Rusijos Federacija. Tada agresorius galėtų reikalauti servituto teisės.

„Tarptautinėje teisėje yra toks apibrėžimas: kai šalis yra anklave (visiškai apsupta kitos valstybės), kaimyninės valstybės turi numatyti koridorių susisiekimui su šia šalimi. Tai panašu į situaciją Azerbaidžane arba su Karabacho teritorija, su Armėnija. Ten dvišaliai koridoriai. Greičiausiai būtent tokį variantą Rusijos Federacija planuoja įvykdyti Ukrainoje“, – sakė ekspertas.

 

Jis pridūrė, kad agresorei nepavyks įgyvendinti savo planų tol, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaikys Gyvačių salos kontrolę. Kaip žinote, dėl tikslių Ukrainos gynėjų smūgių čia nuolat naikinama Rusijos technika ir personalas.

Balandžio 25 ir 26 d. nugriaudėjo sprogimai „PMR valstybės saugumo ministerijos“ pastate Tiraspolyje, kariniame dalinyje Parkanio kaime bei radijo ir televizijos centro bokšte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()