[Žinios trumpai] Čekijos dovanotas „Vampyras“ – jau Ukrainoje: rusams pasislėpti nebus šansų: kuo ypatingas šis ginklas (Video)  ()

Čekoslovakijoje pagamintas „Vampyras“ jau yra Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-13 [Žinios trumpai] Čekijos dovanotas „Vampyras“ – jau Ukrainoje: rusams pasislėpti nebus šansų: kuo ypatingas šis ginklas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugkartinio paleidimo salvinių raketų sistema RM-70 „Vampire“ jau yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tarnyboje. Kaip praneša Mil.in.ua, įrodymus apie tai išplatino socialinio tinklo „TikTok“ vartotojai.

Tačiau kol kas neaišku, ar vaizdo įrašas buvo nufilmuotas fronto linijoje, ar treniruotėse, ar naujų rezervo vienetų formavimo vietose.

RM-70 „Vampire“ buvo sukurtas aštuntajame dešimtmetyje Čekoslovakijoje karinio sunkvežimio „Tatra T813“ pagrindu ir sujungta su sovietine BM-21 „Grad“ sistema.

RM-70 buvo sukurta Čekoslovakijoje kaip RM-51 įpėdinis, armijoje naudojama nuo 1972 m. Po Sovietų Sąjungos žlugimo ir Čekoslovakijos padalijimo į Čekiją ir Slovakiją ji buvo parduotas kelioms Afrikos, Amerikos, Azijos ir Europos šalims.

RM-70 sistemoje sunkvežimis „Ural-375D“ pakeistas į sunkvežimį „Tatra T813 Kolos“. Naujojoje transporto priemonėje užtenka vietos gabenti 40 papildomų 122 mm raketų paketų.

 

Nepaisant to, RM-70 našumas išlieka beveik toks pat kaip „Grad“. Šis raketų paleidimo įrenginys gali iššauti tiek atskirus šovinius, tiek salves, daugiausia netiesiogine ugnimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(1)
(82)

Komentarai ()