[Žinios trumpai] Naujas flagmanas! Paskelbta kreiserio „Moskva“ pamaina: ukrainiečiai iš karto pasakė, ką darys toliau  ()

Balandžio 13 dieną į Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmaną raketinį kreiserį „Moskva“ pataikė dvi ukrainietiškos priešlaivinės raketos „Neptun“. Kitą dieną „Moskva“ nuskendo - nukeliavo ten, kur buvo pasiųstas dar invazijos pradžioje. Tačiau Juodosios jūros laivynas turi naują flagmaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas Romanas Cymbaliukas praneša, kad raketinį kreiserį „Moskva“ Juodojoje jūroje pakeitė fregata „Admiral Makarov“. Kreiseris ir fregata nėra tokie patys karo laivai - verta paminėti jau vien tai, kad „Moskva“ buvo gerais 60 metrų ilgesnis už „Admiral Makarov“ (186,4 metrai prieš 124,8). Tačiau „Admiral Makarov“ yra žymiai jaunesnis, tarnybą pradėjęs tik 2017 metais. Be to, „Admiral Makarov“ yra gausiai ginkluotas.

„Admiral Makarov“ turi automatinę 100 mm patranką A-190 „Arsenal“, automatinę 30 mm patranką AK-630, 8 paleidimo vamzdžius sparnuotosioms raketoms, 24 paleidimo vamzdžius priešlėktuvinėms raketoms, dvi torpedų angas ir daug smulkesnių ginklų.

Cymbaliukas praneša - „Juodosios jūros flotilės vadovybė nusprendė flagmanu vietoj balandžio 14 dieną sunaikinto „Moskva“ paskirti kitą laivą. Tai - „Projekt 11356R“ fregata „Admiral Makarov“.

Teigiama, kad ukrainiečiai naujai ir brangiai fregatai „Admiral Makarov“ ruošia „Moskva“ likimą.

Tiesa, Juodosios jūros laivynas iš karto numatė, ką darys tuo atveju - tada flagmanu bus „Admiral Essen“, kita tos pačios klasės fregata.

Vienu metu buvo manoma, kad „Admiral Makarov“ jau galėjo būti atakuotas. Gegužės 6 dieną pasirodė informacija, kad „Neptun“ priešlaivinės raketos pataikė į „Admiral Makarov“ ir stipriai apgadino laivą. Nei rusai, nei Vakarų žvalgybos pareigūnai tokios informacijos nepatvirtino. Gegužės 7 dieną Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigė, kad įvyko nesusipratimas. Iš tikrųjų prie Gyvačių salos sunaikintas kitas rusų laivas - „Bayraktar“ dronas susprogdino desantinį „Serna“ klasės laivą. Neteisingą informaciją apie „Admiral Makarov“ skubėdamas paskelbė parlamentaras Oleksijus Hončarenko.

 

„Admiral Makarov“ yra gyvas ir sveikas. Bet jei pakartos „Moskva“ klaidas, sulauks to paties likimo.

(154)
(2)
(152)

Komentarai ()