[Žinios trumpai] JAV Kongrese kyla nepasitenkinimas dėl karo Ukrainoje ir sankcijų Rusijai: paskelbė audringus komentarus  ()

JAV Kongrese auga skaičius respublikonų, kurie nepritaria, kad būtų skiriama karinė pagalba Ukrainai, būtent naujausias rekordinio dydžio maždaug 40 milijardų JAV dolerių paramos paketas. Apie tai rašo „The Washington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys pacitavo Kongreso narę Marjorie Green, kuri asmeniškai nepritarė 15 iš 16 įstatymų projektų, susijusių su padėtimi Ukrainoje. Politikė pareiškė, kad sankcijos Rusijai „nieko nedavė“, ir paragino Amerikos įstatymų leidėjus pirmiausia rūpintis savo šalimi.

„Leiskite paklausti, ar dėl visų šių sankcijų V. Putinas nutraukė karą Ukrainoje? Jos nė trupučio nepaveikė“, – sakė ji interviu leidiniui.

Pasak jos, dabar amerikiečių parduotuvėse trūksta mišinėlių kūdikiams, o Kongresas ruošiasi „kažkokiai kitai šaliai skirti 40 milijardų dolerių“.

„The Washington Post“ straipsnyje pažymima, kad respublikonai mėgsta reikšti savo pasaulėžiūrą paprastais, nacionalistiniais terminais. Tuo pat metu pati Green, neturinti patirties užsienio politikoje, dažnai vartoja tiesmukus posakius, kurie neatspindi geopolitinės problemos.

Šių metų gegužės 11 dieną JAV Atstovų Rūmai pritarė rekordiniam pagalbos Ukrainai paketui. Iš pradžių buvo kalbėta apie 33 milijardus dolerių, tačiau įstatymų leidėjai nusprendė skirti dar 3,4 milijardo dolerių karinei pagalbai ir dar tokio pačio dydžio sumą humanitarinių problemų sprendimui.

 

Vėliau paaiškėjo, kad respublikonų senatorius Rand Paul vienašališkai blokavo įstatymo projektą dėl pagalbos Ukrainai skyrimo. Dabar tikimasi, kad sprendimas bus priimtas kitą savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(31)
(-22)

Komentarai ()