[Žinios trumpai] Baltarusijos kariuomenė pasienyje elgiasi keistai: tokiais veiksmais ruošiasi NATO ir Ukrainos grėsmėms  ()

Palei Ukrainos ir Baltarusijos sieną stebimas Baltarusijos Respublikos kariuomenės aktyvumas. Kaimyninės šalies generalinis štabas teigia, kad tokiais veiksmais siekiama „apsisaugoti nuo ukrainiečių ir NATO karių“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša radijas „Svaboda“.

Gomelio regiono gyventojai netoli sienos pastebėjo parapetus, betono luitus ir kelio užtvaras. Jie buvo įrengti greitkelyje Gomelis-Černihivas, du kilometrai nuo sienos su Ukraina. Taip pat ten yra šarvuotų transporterių.

Kelių policija tikrina pasienio link ir į Baltarusijos pasienio kaimus važiuojančių žmonių dokumentus ir automobilius.

Loevskio rajono gyventojas žurnalistams pasakojo, kad dar visai neseniai prie kaimų buvo užmaskuoti tankai, tačiau jie buvo pašalinti.

Kai kurie kariai paliko pasienio zonas. Tai patvirtina vieno iš kariškių, tarnaujančių Slonimo mechanizuotoje brigadoje, mama. Jis daugiau nei mėnesį praleido pasienyje su Ukraina, Bragino rajone, bet jau grįžo į Slonimą.

„Dabar juos pakeitė Specialiųjų operacijų pajėgos“, – sakė moteris.

Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas Igoris Korolis kalbėjo apie galimas Ukrainos ir NATO šalių grėsmes. Jis neatmetė „provokacijų pasienyje“.

„Viduržemio jūroje ir Baltijos jūroje sukurta sparnuotųjų raketų smogiamoji grupė. Deja, sparnuotosios raketos nėra gynybos ginklai, tai pirmiausia skirta puolimui. Šių raketų nuotolis leidžia šaudyti į mūsų šalies teritoriją“, –  pasakė jis.

I. Korolis taip pat tariamai nurodė bataliono taktinių grupių išsidėstymą pasienyje ir pridūrė, kad „to dar niekada nebuvo“.

 

„Jie yra netoli mūsų sienų esančiose poligonuose, yra visiškai apmokyti, aprūpinti, turi atsargų ir yra pasirengę veikti taip, kaip numatyta“, – sakė jis.

Anot jo, „amerikietiškos priešpriešinės baterijos stotys“ buvo dislokuotos prie sienos Ovrucho kryptimi, o „Ukraina prieš Baltarusijos Respubliką sutelkė apie 10 000 karių“ Rivnės kryptimi.

„Visi ginkluoti, visi turi karinę ginkluotę, todėl gali būti kažkokių provokacijų“, – sakė Baltarusijos Respublikos generalinio štabo viršininko pavaduotojas.

Nuo plataus masto invazijos pradžios vasario 24 d., Rusijos kariai įžengė į Ukrainą, taip pat ir iš Baltarusijos. Balandžio mėnesį Ukrainos ginkluotosios pajėgos išstūmė Rusijos karius iš šiaurinių šalies regionų, įsibrovėliai pasitraukė į Baltarusijos teritoriją, iš kur buvo perdislokuoti į Rusijos, o vėliau – į Ukrainos teritoriją.

 

Iš Baltarusijos teritorijos Rusijos Federacija periodiškai paleidžia raketas į Ukrainos objektus.

Ukrainos karo eksperto, atsargos pulkininko Olego Ždanovo teigimu, Rusijos prezidentas Putinas verčia A. Lukašenką smogti Lucko-Lvivo kryptimi.

Gegužės 10 dieną Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Viktoras Gulevičius paskelbė apie specialiųjų operacijų pajėgų grupės dislokavimą pasienyje su Ukraina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(14)
(-6)

Komentarai ()