[Žinios trumpai] Rusija Ukrainoje dislokavo dar vieną „stebuklingą ginklą“ – „Terminatorių“: juo rusai „labai didžiuojasi“ (Foto, Video)  (3)

Transporto priemonė turi nepilotuojamą bokštelį, apginkluotą keturiais paleidimo įrenginiais ir gali kovoti su kitais tankais bei artilerija, įskaitant žemai skraidančius sraigtasparnius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-19 [Žinios trumpai] Rusija Ukrainoje dislokavo dar vieną „stebuklingą ginklą“ – „Terminatorių“: juo rusai „labai didžiuojasi“ (Foto, Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo Ukrainoje diskoluoti šarvuotą kovos mašiną, pramintą „Terminatoriumi“ – jis buvo pastebėtas važiuojantis vieno Luhansko srities miesto gatvėse.

BMPT „Terminatorius“ – šarvuota kovos mašina (AFV), kurią suprojektavo ir gamina Rusijos įmonė „Uralvagonzavod“.

Ji yra stipriai ginkluota ir šarvuota, kad išgyventų miesto kovose. AFV ginkluota keturiais 9M120 „Ataka“ raketų paleidimo įrenginiais, dviem 30 mm 2A42 patrankomis, dviem AG-17D granatsvaidžiais ir vienu 7,62 mm kulkosvaidžiu.

„Terminatorius“ gali suteikti didelę jėgą bet kokio puolimo metu, taip pat padidinti tanko operacijos sėkmę.

Transporto priemonė turi nepilotuojamą bokštelį, apginkluotą keturiais paleidimo įrenginiais ir gali kovoti su kitais tankais bei artilerija, įskaitant žemai skraidančius sraigtasparnius.

Transporto priemonėje taip pat yra automatinis dūmų granatsvaidis, kuris gali užtikrinti apsaugą ir maskuoti nuo infraraudonųjų spindulių ginklų.

BMPT yra sukurtas ant plačiai naudojamo pagrindinio mūšio tanko T-72 važiuoklės. BMPT buvo sukurta remiantis kovine patirtimi, įgyta Sovietų Sąjungos ir Afganistano karo bei Pirmojo Čečėnijos karo metu.

 

 

Didžiosios Britanijos armijos tankų vadas veteranas Justinas Crumpas sakė, kad Rusija „labai didžiuojasi“ šia transporto priemone, kuri naudojama kitiems tankams palaikyti ir priešo ugniai „slopinti“, kai pradedami puolimai miestuose.

2013 m. buvo pristatytas tolesnis transporto priemonės modelis, pavadintas „Terminator 2“, kuris buvo patobulintas, tačiau vis tiek turėjo daug panašumų į savo pirmtaką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(22)
(-18)

Komentarai (3)