[Žinios trumpai] Naujausias Rusijos „stebuklingas ginklas“ – tikras penktosios kartos naikintuvas Su-75 „Checkmate“: pirmasis skrydis jau kitąmet (Video)  (2)

Rusija pradės serijinę penktosios kartos kovinio naikintuvo Su-75 „Checkmate“ gamybą 2027 m., susitikime su prezidentu Vladimiru Putinu sakė „Rostec“ generalinis direktorius Sergejus Čemezovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis modelis turėtų būti sukurtas apie 2023–2024 m., o serijinė gamyba prasidėti 2027 m., teigė Chemezovas.

Jis pažymėjo, kad lėktuvas kuriamas korporacijos lėšomis, nepritraukiant biudžeto pinigų.

Su-75 „Checkmate“ (šachas ir matas) yra pirmasis Rusijoje vieno variklio penktosios kartos lėktuvas, kurį sukūrė „Sukhoi“, priklausanti „Rostec United Aircraft Corporation“.

Naikintuvas buvo pristatytas 2021 metų liepą aviacijos parodoje MAKS-2021. Pagrindinės orlaivio savybės yra steath technologija, maža skrydžio valandos kaina ir didelis našumas ekonomiškumo požiūriu.

Reaktyvinio lėktuvo dizainerių teigimu, „Checkmate“ sukurtas skristi iki 3 000 km  atstumu, gabenti iki 7 400 kg krovinį ir pasiekti iki 1,8–2 macho greitį. Naikintuvas taip pat turės vidinį ginklų skyrių su penkiomis raketomis ir automatine patranka.

 

„Rostec“ tikisi, kad Argentina, Indija ir Vietnamas taps pagrindinėmis orlaivių eksporto kryptimis, o Afrikos ir Azijos rinka taip pat domisi naujuoju naikintuvu.

Vieno variklio naikintuvai yra pigesni ir konkurencingesni bei skirti atlikti lengvųjų naikintuvų užduotis, pridūrė Gynybos bendradarbiavimo agentūros vadovas, pabrėždamas, kad kaina bus vienas iš konkurencinių naujų kovinių lėktuvų pranašumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(36)
(-32)

Komentarai (2)