[Žinios trumpai] Vokietija ir Italija Europai „parodė vidurinį pirštą“ – kapituliuoja prieš Rusiją: atsilaikė tik Lenkija ir Suomija  (2)

Po diskusijų su Europos Sąjunga Vokietija ir Italija bendrovėms pranešė, kad gali atidaryti sąskaitas rubliais, kad toliau pirktų rusiškas dujas nepažeisdamos sankcijų Maskvai, sakė šaltiniai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-21 [Žinios trumpai] Vokietija ir Italija Europai „parodė vidurinį pirštą“ – kapituliuoja prieš Rusiją: atsilaikė tik Lenkija ir Suomija  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du šaltiniai naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad Vokietijos dujų importuotojams Berlynas pasakė, kad jie gali atidaryti sąskaitas rubliais, kad galėtų sumokėti už rusiškas dujas nepažeisdami sankcijų.

Šaltinių teigimu, Vokietija, kuri yra didžiausia rusiškų dujų importuotoja regione, nuosekliai ėmėsi veiksmų šiuo klausimu, glaudžiai bendradarbiaudama su ES.

Italijos vyriausybė taip pat kalbėjosi su Europos Komisija ir gavo išaiškinimą, kaip legaliai pirkti rusiškas dujas, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė aukšto rango šaltinis vyriausybėje.

Diskusijos dėl Rusijos reikalavimo užsienio pirkėjams už dujas mokėti rubliais išbandė Europos vyriausybių ryžtą laikytis griežtos pozicijos prieš Maskvą dėl karo Ukrainoje.

Lenkija, Bulgarija ir Suomija atsisakė paklusti Maskvos reikalavimui, kad importuotojai už dujas atsiskaitytų rubliais per „Gazprombank“, o dujų tiekimas šioms šalims buvo nutrauktas.

Tačiau kitos valstybės narės nenorėjo imtis veiksmų, dėl kurių gali būti prarastos gyvybiškai svarbios rusiškos dujos, kurios šildo namus ir maitina gamyklas.

 

Briuselis pateikė dvi rašytines gaires, kaip pirkti rusiškas dujas nepažeidžiant sankcijų, tačiau teisinis kelias tebėra miglotas, nes ES pareigūnai taip pat patarė įmonėms per uždarą susitikimą neatidaryti sąskaitų rubliais „Gazprombank“.

Kai kurie diplomatai Briuselyje iš ES valstybių narių teigė manantys, kad patarimas buvo tyčia neapibrėžtas, kad šalys galėtų atidaryti tokias sąskaitas ir toliau pirkti rusiškas dujas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(32)
(-26)

Komentarai (2)