[Žinios trumpai] Paskelbtas video apie Azovo kovotojus rusų nelaisvėje - pasakoja apie sąlygas ir elgesį su jais (Video)  (6)

Ukrainos kariai papasakojo apie sąlygas, kurias jie patiria Rusijos įkalinimo stovykloje po to, kai anksčiau šią savaitę pasidavė apgultoje „Azovstal“ gamykloje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-21 [Žinios trumpai] Paskelbtas video apie Azovo kovotojus rusų nelaisvėje - pasakoja apie sąlygas ir elgesį su jais (Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai pirmą kartą įsiveržė į „Azovstal“ geležies ir plieno gamyklą Mariupolio mieste balandžio 19 d.

Azovo batalionas, Ukrainos nacionalinės gvardijos padalinys, įsikūręs Mariupolyje, liko gamykloje surengti pasipriešinimą.

Tačiau po kelių savaičių Rusijos pajėgų apgulimo daliniui ėmė labai trūkti resursų, tokių kaip tvarsčiai, skirtų gydyti daugybę sužeistųjų.

Dėl to šią savaitę „Azovstal“ gamykloje likę paskutiniai Ukrainos kovotojai pasidavė. Autobusais jie buvo išvežti į Rusijos okupuotas teritorijas.

Kremlius teigia, kad Ukrainos kovotojai iš „Azovstal“ gamyklos buvo nugabenti į buvusią koloniją Rusijos kontroliuojamoje Donecko dalyje.

Dabar „Zenger News“ pasirodė filmuota medžiaga, kurioje kaip teigiama, Ukrainos karo belaisviai iš „Azovstal“ gamyklos pasakoja kokias patyrė sąlygas sulaikymo centre.

Filmuotoje medžiagoje Ukrainos kovotojas Priaščenka Stanislavas girdimas sakant: „Šiandien mus nuvežė į valgyklą. Ryte valgėme sriubą. Per pietus buvo ir sriuba, ir košė“.

 

„Dar nepavakariavome, dar laukiame. Taigi turime lovų, čiužinių. Viskas kaip ir priklauso. Antklodės, pagalvės, viskas yra, patalynė“.

„Čia yra lovos, turime čiužinių, antklodžių. Visiems užtenka lovų."

Stanislavas pridūrė: „Turime čia sužeistų vaikinų. Dabar laukiame gydytojo, pažadėjo tuoj atvykti, pakeisti tvarsčius".

30-metis jaunesnysis seržantas Slivakas Sergejus Jevgenievičius sakė: „Gydymas geresnis, nei tikėjausi, turiu antklodę, čiužinį. Maistas tinkamas, pavalgyti užtenka. Kalbant apie visa kita, sąlygos čia geros“.

 

Medicinos tarnybos leitenantas chirurgas Jurijus Zaydukas sakė: „Tikrai nežinojau, ko tikėtis. Apskritai tai, ko norėjau, kas pasirodė, buvo geriau nei tikėjausi“.

„Viskas gerai, priekaištų neturiu, visi pagarbūs, adekvatūs. Niekas čia mūsų neįžeidinėja, tikrai“.

Po Mariupolio žlugimo Rusijos valdžia planuoja nugriauti „Azovstal“ metalurgijos gamyklą ir paversti miestą „kurortu“.

Pranešame, kad „Zenger News“ negalima pasikliauti kaip visiškai patikimu šaltiniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(5)
(10)

Komentarai (6)