[Žinios trumpai] Kažkas ant Putino kalno iškėlė Ukrainos vėliavą: gresia bauda už „chuliganizmą“ (Video, PAPILDYTA)  ()

Kirgizijos policija ketvirtadienį pranešė tirianti pranešimus, kas ant kalno, pavadinto Rusijos lyderio Vladimiro Putino garbei, iškėlė Ukrainos vėliavą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas „Twitter“ vartotojas, prisipažįstantis kaip alpinistas, antradienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Ukrainos vėliava plevėsuoja šalia lentelės, žyminčios kalno pavadinimą – Putino viršukalnė, 4 446 metrų virš jūros lygio aukštyje.

„Kažkokie „chuliganai“ ją čia atnešė ir iškėlė, mes neįsivaizduojame, kas jie tokie“, – skelbiama paskyroje, įrašo pabaigoje pridedant jaustuką, nurodantį sarkazmą.

Kirgizija, kurios 90 procentų yra kalnuota, yra ištikima Rusijos sąjungininkė.

Sostinės Biškeko policija ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP pranešė, kad bendravo su dviem alpinistais, kurius reindžeris antradienio vakarą nurodė einančius link Putino viršūnės.

 

„Per apklausas jie paaiškino, kad vėliavą aptiko užkopę į viršūnę ir nufilmavo ją telefonu“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas.

Atstovas sakė, kad nusikaltimo vykdytojams gali grėsti bauda už „chuliganizmą“.

Anksčiau bevardė, Putino viršūnė Rusijos lyderio vardą gavo 2011 m., sustiprėjus Kirgizijos ryšiams su Maskva po prieš metus šalyje įvykusios revoliucijos.

Pirmasis Rusijos posovietinis lyderis Borisas Jelcinas prieš devynerius metus taip pat buvo pagerbtas kalną pavadinus jo vardu, kurio aukštis yra 5168 metrai. Abu kalnai yra Tian Šanio sistemos dalis.

PAPILDYTA

 

Kirgizijos laipiojimo federacija penktadienį pranešė nuėmusi Ukrainos vėliavą nuo kalno, pavadinto Rusijos prezidento Vladimiro Putino vardu, policijai atlikus tyrimą.

Buvusios sovietinės respublikos alpinizmo federacijos nariai ketvirtadienį nuėmė vėliavą ir pakeitė ją Kirgizijos vėliava.

Federacijos vadovas Eduardas Kubatovas penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad sprendime nuimti Ukrainos vėliavą nebuvo „jokios politikos“, ir tvirtino, kad misija buvo pačios federacijos iniciatyva.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()