[Žinios trumpai] Ukrainos artilerija įgauna naujos jėgos: Lenkija Ukrainai perdavė 18 galingų 155mm vikšrinių haubicų „AHS Krab“  ()

Ukraina jau turi 30 vikšrinių savaeigių 155 mm haubicų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai nėra labai didelis skaičius, turint omenyje kokia plati yra Ukrainos-Rusijos kontakto linija. Tačiau po truputį sąjungininkų dėka Ukraina kuria stiprią artilerijos struktūrą.

Pranešama, kad Lenkija Ukrainai perduoda 18 savaeigių haubicų „AHS Krab“ - tai sudaro tris baterijas. Maždaug šimtas ukrainiečių jau buvo apmokyti naudotis šiomis sistemomis. Kartu su 12 „PzH 2000“, gautomis iš Nyderlandų ir Vokietijos, Ukraina turi jau 30 savaeigių vikšrinių 155 mm haubicų. Ir laukia M109 haubicų, kurios, atrodo, irgi jau yra pakeliui.

„AHS Krab“ - tai lenkiška savaeigė 155 mm haubica, kurios bokštelis yra pagal licenciją gaminama britų AS90 versija. Bazė - Pietų Korėjos „K9 Thunder“. Taigi, nors haubica gaminama Lenkijoje, technologijos surinktos iš kitų pasaulio šalių. „AHS Krab“ sveria 48 tonas ir gali šaudyti 30-40 km atstumu 6 šūvių per minutę greičiu. Lenkija iš viso pasigamino 80 šių ginklų, 18 jų dabar dovanoja Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()