[Žinios trumpai] Kuleba: šeštasis sankcijų paketas turi labai pavojingą precendentą  ()

Šeštasis Europos Sąjungos sankcijų Rusijos Federacijai paketas tam tikroms šalims turi išimtį, o tai yra pavojingas precendentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu metu pareiškė Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, praneša Censor.NET, remdamasis „Ukrinform“.

„Šiame sprendime yra pozityvo ir yra pavojingas precendentas. Teigiamas dalykas yra tai, kad pagaliau prispaudė, nes šis naftos embargas gimė labai sunkiai. Pavojingas precendentas yra tai, kad buvo rastas sprendimas, kuris iš esmės sukūrė atskirą režimą šalims, gaunančioms naftą pietine naftotiekio „Družba“ atšaka“, – sakė ministras.

Kuleba pažymėjo, kad paketo priėmimas užtruko dėl spaudimo iš Vengrijos, kuri naftą gaus kartu su Čekija ir Slovakija.

„Pavojus yra tas, kad dabar, svarstant bet kokias sankcijas, yra sukurtas precendentas, kada kai kuriose šalyse sukuriamas atskiras režimas. Šimtaprocentinės vienybės nėra, yra tokia lanksti vienybė“, – perspėjo užsienio reikalų ministras.

 

Kartu išimtį šeštajame pakete ministras įvertino kaip vertą, nes iš viso 90 % Rusijos Federacijos naftos pateks į embargą.

„Iš tiesų, šeštasis paketas yra galingas, kartėlį šioje istorijoje palieka tik sugaištas laikas ir štai šitas precendentas sukurti atskirą režimą kai kurioms šalims“, – reziumavo Ukrainos diplomatijos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()