"Pentagonas" kuria trajektoriją galinčias keisti snaiperių kulkas  (9)

Kaip pasikeistų karinė pramonė ir pati kariuomenė, jei, pavyzdžiui, snaiperio iššauta kulka galėtų pakeisti savo trajektoriją viduryje skrydžio? JAV gynybos ministerija į tokį projektą jau investavo 22 milijonus dolerių - pradžiai tik siekdama išsiaiškinti, ar tokia technologija apskritai įmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos  ministerijos mokslinių tyrimų padalinys DARPA pasirašė bendradarbiavimo sutartis su dvejomis kompanijomis, kurios imsis vykdyti šį kol kas fantastiką primenantį projektą. 12,3 milijono dolerių bus skirta aviacijos ir aeronautikos kompanijai "Lockheed Martin", 9,5 milijono dolerių - kompanijai "Teledyne Scientific & Imaging". Turėdamos šias lėšas abi firmos pradės projektuoti naujos kartos .50 kalibro snaiperiams skirtą  šautuvą "Exacto".

DARPA viešai neatskleidžia, koks bus maksimalus kulkų skrydžio nuotolis, kokios bus jų valdymo galimybės ir tikslumas - visa ši informacija užslaptinta. Tačiau jie teigia, jog vadinamoji "Exacto" sistema turės naujos kartos taikiklį, nusitaikymo posistemę ir patį šautuvą. Agentūros atstovų teigimu, tai bus "aktyvaus valdymo galimybes turinti .50 kalibro kulka, kuri realiu laiku naudosis įvairia papildoma informacija savo skrydžio kursui reguliuoti".

(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: