Šis tas fantastiško: visiškai sulankstomas 40 kv. m. namas – pastatomas bet kur vos per 1d. (Video)  ()

Įmonė „Boxabl“ stato sulankstomus namus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sulankstomas namas? Skamba ne itin patikimai, ar ne? Tačiau „Boxabl“ namus gamina iš plieno, betono ir EPS putplasčio (naudojamas kaip izoliacija).

Pirmasis bendrovės modelis, ir vienintelis šiuo metu prieinamas, yra 40 kvadratinių metrų – ir gamintojas jį vadina „Casita“. Jis kainuoja 49 500 USD ir gali būti pastatytas per dieną.

Verta paminėti, kad 49 500 USD kainuoja tik namas. Į kainą neįtrauktos būtinos komunalinės jungtys, pamatai ir statybų leidimai. „Boxabl“ apskaičiavo, kad šios išlaidos gali svyruoti nuo 5 000 USD iki 50 000 USD, priklausomai nuo statybų vietos ir sudėtingumo. Žemė, kurioje statote namą, taip pat turi atskirą kainą ir, žinoma, labai skirsis priklausomai nuo vietos.

Netrukus „Boxabl“ atidarys naują gamyklą Las Vegase, kuri galės pagaminti po vieną namą kas 90 minučių, o „Boxabl“ įkūrėjo Galiano Tiramani skaičiavimais, per metus bus pagaminama 3600 namų.

Jei vis dar svarstote apie saugumą, nebijokite. „Boxabl“ svetainėje teigiama, kad jos namai yra atsparūs vabzdžiams, vandeniui, ugniai, vėjui ir pelėsiams.

„Jei jūsų namą užlieja, vanduo nuteka, o konstrukcija lieka nepažeista“, – teigiama svetainėje ir priduriama, kad tiek vidaus, tiek išorės sienos yra padengtos nedegiomis medžiagomis, užtikrinančiomis atsparumą ugniai, o namai gali atlaikyti uraganinį vėją.

 

Bendrovė planuoja išplėsti savo pasiūlymus naujomis formomis ir dydžiais, kurie greičiausiai bus moduliniai, kad klientai galėtų suprojektuoti savo namus pagal savo poreikius. Daugiau nei 1 000 klientų jau rezervavo „Casita“.

Kaip ir 3D spausdinti namai, „Boxabl“ naujovės atrodo perspektyvios kaip įperkamo būsto šaltinis ir gali tapti svarbiu nauju žaidėju statybų pramonėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(5)
(24)

Komentarai ()