Milžiniškas Mėnulis mieste. Internetą sprogdina neįtikėtini vaizdai iš Las Vegaso (Foto, Video)  ()

Nuostabaus grožio „MSG Sphere“ arenos išorėje įrengtas didžiulis ekranas, galintis transliuoti bet kokį vaizdą: Mėnulį, krepšinio kamuolį ar Amerikos vėliavą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Las Vegase pagaliau baigtas statyti „MSG Sphere“ – didžiausia pasaulyje sferinė konstrukcija su didžiausiu pasaulyje sferiniu ekranu. Didinga statyba kainavo 2,3 milijardo dolerių. Apie tai rašo CNN.

Sfera yra 111,5 metro aukščio ir 157,3 metro pločio. „MSG Sphere“ yra aprūpintas 1,2 milijono LED blokų, kurių kiekvienas yra ledo ritulio dydžio, su 48 LED lemputėmis, įtaisytomis kiekviename bloke, rodančiais 256 spalvų masyvą.

Pirmą kartą, dar prieš oficialų atidarymą, liepos 4-ąją, JAV Nepriklausomybės dieną, buvo „paleista“ sfera ir ištransliuotas Amerikos vėliavos atvaizdas. Sfera yra į rytus nuo garsiojo Las Vegas Strip ir yra sujungta pėsčiųjų taku su Venecijos kurorto kompleksu.

„Nuostabu pažvelgti į viršų ir pamatyti, kas yra priešais jus. Pramogų industrijoje dirbu beveik 40 metų. Niekada nemačiau nieko panašaus ir neperdedu. Tai iškrito iš topų“, sakė pastato vyriausiasis operacijų pareigūnas Rich Claffey.

Sferos išvaizda keisis kiekvieną dieną ir naktį. Visų pirma, bus transliuojama animacija, kuri atitiks sezoną. Pavyzdžiui, per Kalėdas Sfera taps didžiuliu sniego rutuliu, o per Heloviną – milžinišku moliūgu.

Kai kas socialiniuose tinkluose internautai jau juokauja, kad vaizdai Sferoje sukels eismo įvykius, nes konstrukcija jau pranoko viską, ką gali pasiūlyti Las Vegasas.

 

Pati Sfera skirta ne tik sužavėti praeivius, joje vyks filmų premjeros, koncertai ir kai kurios sporto varžybos. Arena talpina 18 000 žiūrovų.

Areną suprojektavo pasaulinė architektūros įmonė „Populous“, kuri statė stadionus visame pasaulyje.

„Sphere“ bus oficialiai atidarytas rugsėjo 29 d. su U2 pasirodymu.

Sferoje taip pat bus rodomi „Atvirukai iš Žemės“ – naujasis Darreno Aronofsky filmas, kuriame žadama visapusiškai išnaudoti didžiulį „Sferos“ ekraną, žiūrovams pasiūlyti jaudinantį kelionę po planetą.

 

„Dauguma muzikos vietų yra sporto aikštelės. Jos skirtos sportui, o ne muzikai. Jos ne menui. Ir šis pastatas buvo pastatytas įtraukiamiems filmų ir pasirodymų potyriams“, – neseniai duodamas interviu sakė U2 grupės narys Bono.

O melomanų taip pat laukia staigmena. Richas Claffey sako, kad daugiau nei 160 000 garsiakalbių, išsibarsčiusių visoje „Sphere“ koncertų salėje, atkurs tą patį aiškų garsą kiekvienoje sėdynėje, nesvarbu, ar kas nors yra viršutinėje eilėje, ar sėdi šalia scenos.

 

Arenoje taip pat įrengtos lytėjimo sėdynės, kurios gali vibruoti reaguodamos į tai, kas vyksta ekrane, pavyzdžiui, žemės drebėjimas, ir 4D aparatai, galintys sukelti vėją, nupūsti žiūrovus šalčiu ar karščiu ir net papurkšti kvapus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()