Lietuvoje laukia perversmas statybų srityje. Naujojoje Akmenėje atveriama 100 mln. eurų vertės gamykla  ()

Tarptautinė investicinė VMG grupė, „Hanner“ ir BRAITIN valdomas fondas „Baltic Industrial Fund II“ Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) trečiadienį atvers tvarios statybos ir renovacijos konstrukcijų gamyklą. Tai yra pirmoji tokio tipo gamykla Baltijos šalyse ir vos trečioji Europoje. Naujojoje gamykloje planuojama sukurti ir apie 200 naujų aukštos pridėtinės vertės darbo vietų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-11 Lietuvoje laukia perversmas statybų srityje. Naujojoje Akmenėje atveriama 100 mln. eurų vertės gamykla  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak vienintelio VMG grupės akcininko ir investuotojo Sigito Paulausko, šios produkcijos paklausą diktuoja Europos žaliasis kursas ir auganti Vakarų Europos bei Skandinavijos rinka, kur jau šiuo metu apie 30 proc. naujų pastatų yra statomi iš tvarių statybos konstrukcijų.

Dabar, kai šiuos gaminius pradėsime gaminti Lietuvoje, tai sukuria galimybę padaryti proveržį tiek stringančioje pastatų renovacijoje, tiek taršias tradicines statybines medžiagas – plieną ir betoną, keičiant organinėmis, tokiomis kaip mediena. Tam, kad tai nevirstų vien skaičiais šalies eksporto eilutėse, o imtų kurti vertę mūsų šalyje, reikalingos sutelktos mokslo, valstybės, vystytojų, inžinierių, architektų, savivaldybių ir kitų specialistų pastangos“, – pažymi S. Paulauskas.

Pasak „Hanner“ valdybos pirmininko Arvydo Avulio, organinės statybos konstrukcijos turi daug perspektyvų ir atitinka ES žaliojo kurso strategiją, o tvarių statybos konstrukcijų poreikis ateityje reikšmingai išaugs. Investicijos į tvarių statybos konstrukcijų gamyklą atitinka strateginę „Hanner“ grupės veiklos kryptį – ir toliau dirbti statybų ir NT sektoriuje bei, tuo pačiu, leidžia diversifikuoti Hanner investicijų portfelį.

„VMG grupės ir Hanner bendradarbiavime matome didelę sinergiją, nes panaudojama ilgametė VMG patirtis pramonėje ir Hanner patirtis statybų bei NT versle“ – teigia „Hanner“ valdybos pirmininkas A. Avulis.

VMG grupės, „Hanner“ ir BRAITIN valdomo fondo „Baltic Industrial Fund II“ vystomoje „VMG Lignum construction“ gamykloje, planuojama sukurti apie 200 aukštos pridėtinės vertės darbo vietų. Investicijos į projektą pirmajame etape sieks apie 100 mln. eurų.

 

„Tai reikšmingas įvykis ne tik Lietuvos pramonei, bet ir fondų rinkai. Nekilnojamasis turtas, akcijos, obligacijos dominuoja investuotojų pasirinkime, todėl džiaugiamės galėdami pasiūlyti investuoti į tokius unikalius ir reikšmingus pramonės projektus“, – nurodo BRAITIN akcininkas ir direktorius Rytis Davidovičius.

Gamykloje bus gaminama sluoksninė lukštų mediena (LVL), dvitėjinės sijos (I-joist), statybinės medžio drožlių plokštės, vėliau asortimentą planuojama plėsti. Atidaromos gamyklos metiniai gamybos pajėgumai – 120 tūkst. kubinių metrų LVL, 15 mln. tiesinių metrų I-joist ir 200 tūkst. kubinių metrų statybinių medienos drožlių plokščių.

Produkciją žadama parduoti vietos rinkoje, taip pat eksportuoti į Skandinavijos, Šiaurės Amerikos, Australijos ir Europos šalių rinkas.

 

Tvarios statybos ir renovacijos medžiagų gamyba rūpinsis UAB „VMG Lignum construction“, realizaciją rinkoje užtikrins UAB „VMG Lignum”, o šiai pramonės šakai reikalingas projektavimo ir inžinerijos kompetencijas teiks UAB „VMG Lignum Systems“.

Tvarios statybos konstrukcijų gamykla yra trečiasis VMG grupės išvystytas pramonės objektas Akmenės LEZ, tačiau pirmasis vystomas kartu su partneriais.

VMG grupė vienija 20 įmonių ir 3 tūkst. darbuotojų. Per 90 proc. kompanijos produkcijos yra eksportuojama į daugiau nei 40 pasaulio šalių.

VMG grupė veiklą vysto penkiomis strateginėmis kryptimis – medienos perdirbimo ir tvarių medienos gaminių gamybos, atsinaujinančios energetikos, pramonės inovacijų ir technologijų, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybos bei infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(6)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: