JAV netrukus turės 6 aukščiausią pastatą pasaulyje! Ir tai nebus Niujorkas ar Čikaga (Foto, Video)  ()

Projekte numatyti viešbučių ir gyvenamųjų namų bokštai, „kiekvienas turės savo unikalius prabangius patogumus, sukurdamas dinamišką miesto centrą nuomininkams ir lankytojams“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos netrukus gali turėti naują aukščiausią šalies pastatą, o jo numatyta vieta stebina. Jei planai bus patvirtinti, dangoraižis bus ne kur nors Niujorke ar Čikagoje, miestuose garsėjančiuose dangoraižiais, o mažai tikėtiname didmiestyje, Oklahoma Sityje (Oklahomos valstija), rašo „ABC News“.

Naująjį pasiūlymą pristatė „AO Architects“ ir nekilnojamojo turto vystytojas „Matteson Capital“. Jei projektas „The Boardwalk at Bricktown“, bus patvirtintas, būtų 581 m (1907 pėdų) aukščio dangoraižis. Tai taip pat būtų šeštas aukščiausias pastatas pasaulyje.

Šiuo metu aukščiausias dangoraižyje JAV yra Pirmasis Pasaulio prekybos centras Niujorke, siekiantis 541 m aukštį. Jis pastatytas vietoje 2001 m. rugsėjo 11 dieną sugriautų Pasaulio prekybos centro bokštų dvynių.

 

Nuo 2011 metų aukščiausias Oklahomos valstijos pastatas yra Okhaloma Sityje esantis „Devon Energy Center“, siekiantis 247 m aukštį.

 

„Simbolinis 1907 pėdų aukštis pagerbia metus, kai Oklahoma buvo pripažinta 46-ąja JAV valstija“, – sakoma „Matteson Capital“ pranešime.

Anot „AO Architects“, pastate bus gyvenamųjų patalpų, svetingumo, mažmeninės prekybos, maitinimo ir pramogų zonos.

Projektą sudaro trys bokštai, kurių kiekvienas būtų 345 pėdų (105 m) aukščio, ir ketvirtasis bokštas, žinomas kaip Legendų bokštas, kuris siektų 1907 pėdas (581 m).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()