„Jis atsisakė.“ Neįtikėtina žinia. Kremlius prašo nesuimti Putino. Kas nutiko  ()

Armėnijos ministras pirmininkas Pašinianas atsisakė tiesiogiai atsakyti į klausimą dėl galimybės suimti ar nesuimti Putiną, jei jis atvyks į Jerevaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kremlius reikalauja garantijų.“ Putinas rimtai bijo.

Kremlius pareiškė, kad V. Putinas nekels kojos į Armėnijos žemę tol, kol šalies valdžia nesuteiks garantijų, kad nesuims Rusijos diktatoriaus pagal TBT orderį.

Tai pranešė Rusijos Federacijos prezidento spaudos tarnybos vadovas Dmitrijus Peskovas, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Vasario 1 dieną Armėnija oficialiai pasirašė Romos statuto, kuriuo pripažįstama TBT jurisdikcija, ratifikavimo dokumentą. Jis įpareigoja ją laikytis Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) reikalavimų, įskaitant Rusijos diktatoriaus, kurio arešto orderis buvo išduotas dar 2023 m., suėmimą.

Armėnijos ministras pirmininkas Pašinianas atsisakė tiesiogiai atsakyti į klausimą dėl galimybės suimti ar nesuimti Putiną, jei jis atvyks į Jerevaną.

 

Pašinianas pabrėžė, kad po 2018 metų šalyje buvo įgyvendinta daug naujų reformų ir priimta daug naujų įstatymų, kuriais siekiama plėtoti demokratiją šalyje, todėl dabar ne premjeras sprendžia, ką suimti, o ką ne. Šiai funkciją atlieka teisininkai ir teismų sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai ()