„Barakų šmonas“, sustiprinta apsauga, gydytojai per 7 minutes...“ Yra informacijos iš „Poliarinio vilko“. Kas nutiko  ()

Opozicionierius galėjo mirti daug anksčiau, nei pranešė Rusijos valdžia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-19 „Barakų šmonas“, sustiprinta apsauga, gydytojai per 7 minutes...“ Yra informacijos iš „Poliarinio vilko“. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nerimą keliantys įvykiai pataisos darbų kolonijoje IK-3 „Poliarinis vilkas“, kur buvo laikomas politinis kalinys Aleksejus Navalnas, prasidėjo ketvirtadienio, vasario 15 d., vakarą, o tai reiškia, kad opozicionierius galėjo mirti daug anksčiau, nei pranešė Rusijos valdžia.

Šia informacija pasidalijo leidinys „Novaja Gazeta Europa“, kuriam pavyko susisiekti su vienu iš kalinių toje pačioje kolonijoje, kuris papasakojo, kas vyko kolonijoje.

Navalno mirties liudijime nurodyta, kad opozicionierius mirė penktadienį, vasario 16 d., 14.17 val. Federalinė bausmių vykdymo tarnyba (FSIN) oficialų pranešimą apie tai paskelbė neįtikėtinu greičiu – jau tą pačią dieną 14:19 val. Labiausiai tikėtina, kad politinis kalinys mirė dieną prieš tai.

IK-3 bausmę atliekantis kalinys teigia, kad naktį prieš, vasario 15 d., kolonijoje prasidėjo „nesuprantamas sujudimas“. Anot jo, privalomas vakarinis patikrinimas „buvo labai paspartintas“, po kurio kaliniai buvo uždaryti į kameras su sustiprinta apsauga. Taip pat teko girdėti, kad tą naktį į zoną įvažiavo daug automobilių.

Penktadienio, vasario 16 d., rytą, anot nuteistojo, kolonijos darbuotojai atliko „barakų šmoną“ – kratą, tariamai netikėtai atvykus patikrinimui. Patikrinimai kolonijoje yra įprastas reiškinys, tačiau apie juos paprastai pranešama bent prieš mėnesį.

 

Šaltinis teigia, kad apie Navalno mirtį kolonijoje pradėta kalbėti jau vasario 16 d., 10 val. Greitoji pagalba pasirodė „Poliariniame vilke“ po to, kai valdžia oficialiai paskelbė, kad opozicionierius mirė.

Federalinė bausmių vykdymo tarnyba teigė, kad, A. Navalnas, vasario 16 d.  pasivaikščiojimo metu pasijuto blogai, beveik iškart prarado sąmonę. Remiantis oficialia versija, gydytojai į koloniją atvyko iš gretimo miesto praėjus 7 minutėms po iškvietimo. Tai yra neįmanoma. Kad toks atstumas būtų įveiktas per 7 minutes, greitosios medicinos pagalbos automobilis turėjo važiuoti 300 km/val. Tokie tyčiniai neatitikimai oficialioje versijoje rodo, kad Rusijos valdžia nesivargino sugalvoti ką nors įtikinamesnio.

 

Svarbu ir tai, kad apie Navalno mirtį buvo aiškiai pranešta prasidėjus Miuncheno saugumo konferencijai, į kurią susirinko visas pasaulio elitas...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()