„Staigios mirties sindromas.“ Kas nutiko didžiausiam Putino priešui  ()

Kolonija nurodė naują A. Navalno mirties priežastį, bet ji prieštarauja Rusijos kalėjimų tarnybos pareiškimams


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-19 „Staigios mirties sindromas.“ Kas nutiko didžiausiam Putino priešui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kolonija, kurioje mirė Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas, pranešė naują politiko mirties priežastį, kuri prieštarauja pirminiams Rusijos Federacijos federalinės kalėjimų tarnybos pareiškimams.

Pasak „Agenstvo“, kolonija teigia, kad A. Navalnas mirė dėl „staigios mirties sindromo“, tačiau esant tokiai diagnozei politikas negalėjo iš pradžių pasijusti blogai, o paskui prarasti sąmonės, kaip buvo išsakyta dieną anksčiau paskelbtoje Rusijos kalėjimų tarnybos versijoje.

Gydytojas Aleksandras Polupanas, gydęs A. Navalną po apsinuodijimo 2020 m., patikslino, kad staigios mirties sindromo atveju žmogus iš karto praranda sąmonę, todėl jo manymu, jis mirė nuo širdies smūgio, nes „staigios mirties sindromas“ dažniausiai diagnozuojamas kūdikiams.

Kalėjimų tarnybos pareiškime teigiama, kad A. Navalnas po pasivaikščiojimo pasijuto blogai ir beveik iš karto prarado sąmonę. Tačiau pagal kolonijos paskelbtą diagnozės versiją opozicionierius net nebūtų spėjęs pasijusti blogai, o būtų tiesiog iš karto praradęs sąmonę.

 

Gydytojas  taip pat pridūrė, kad minėta diagnozė paprastai nustatoma, jei skrodimas neparodo kitų mirties priežasčių. Pasak A. Polupano, „tai patogiausia diagnozė, jai galima nurašyti praktiškai bet ką".  Žmonėms, neturintiems paveldimo polinkio ir anksčiau nepatyrusiems trumpalaikių širdies sustojimų, tai itin reta diagnozė, pabrėžė gydytojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()