„Nesąžiningai atėmė iš Rusijos 78 tūkst. kv. km Beringo jūros.“ Bus įdomu. Rusija rengia teritorines pretenzijas JAV  (1)

1990 metais pasirašyta sutartis, pagal kurią JAV atiteko apie 30 tūkst. kv. km išskirtinės SSRS ekonominės zonos ir daugiau nei 40 tūkst. kv. km šelfo, artimiausiu metu gali būti paskelbta negaliojanti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bus įdomu. Rusija rengia teritorines pretenzijas JAV.

Rusija svarsto galimybę atsisakyti įgyvendinti sovietų ir amerikiečių „Ševardnadzės-Beikerio susitarimą“, pagal kurį buvo pažymėta Beringo sąsiaurio jūrinė erdvė.

1990 metais pasirašyta sutartis, pagal kurią JAV atiteko apie 30 tūkst. kv. km išskirtinės SSRS ekonominės zonos ir daugiau nei 40 tūkst. kv. km šelfo, artimiausiu metu gali būti paskelbta negaliojanti.

Tai trečiadienį Valstybės Dūmos plenariniame posėdyje pareiškė Tarptautinių reikalų komiteto narė Roza Čemeris.

Tvirtas kaip tankas, stilingas, įspūdinga kobalto baterija, 70 sporto režimų, puikiai veikia ir geros kainos. Rekomenduoju (Foto, Video, „Kospet Tank T2“ apžvalga)
11154 6

„Kospet Tank T2“ - vienas naujausių ir pačių geriausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių, kokius esu bandęs. Karinio tvirtumo, labai puikaus dizaino ir vartotojo sąsajos, įspūdinga kobalto baterija, daugybė ir tiksliai matuojamų sveikatos rodiklių, sporto režimų, sklandus veikimas, šauni APP ir nuostabiai gera kaina.

Išsamiau

„Kitas (bus denonsuotas – red.) susitarimas dėl bendradarbiavimo Beringo sąsiauryje, kurį 1990 metais pasirašė Ševardnadzė ir JAV valstybės sekretorius Jamesas Bakeris“, – sakė Čemeris.

„Interfax“ žiniomis, jos žodžius patvirtino ir posėdyje dalyvavęs žemės ūkio viceministras Maksimas Uvaidovas.

Rusijos pareigūnai pradėjo svarstyti  galimo sutarties denonsavimo klausimą, kuris taikomas laikinai, nes jo taip ir neratifikavo Rusijos parlamentas 2020 m. Tada susitarimo perspektyvas uždarame Federacijos tarybos posėdyje svarstė atitinkami komitetai, taip pat Užsienio reikalų ministerijos, FSB ir „Rosrybolovstvo“ (Federalinė žuvininkystės agentūra – red.) pareigūnai.

 

Idėją „nutraukti susitarimą ir de facto paskelbti Rusijos ekonomine zona, kurią kontroliuoja JAV“, praėjusį spalį išsakė Kamčiatkos politikas Borisas Nevzorovas. Anot jo, Ševardnadzės-Beikerio susitarimas buvo „diskriminacinio pobūdžio ir nesąžiningai atėmė“ iš Rusijos 78 tūkst. kv. km Beringo jūros, įskaitant kontinentinį šelfą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(57)
(-36)

Komentarai (1)