„Išmetė iš pasaulio.“ Rusai nuo šiol nebegalės naudotis pinigais. Kas vyksta  ()

JAV administracija nusprendė imtis griežtų priemonių prieš Rusijos mokėjimo sistemą „Mir“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos mokėjimo sistema „Mir“, „Visa Mastercard“ pasitraukus iš Rusijos, išliko vienu paskutinių būdų rusams atsiskaityti kai kuriose užsienio šalyse.

Penktadienį JAV iždas paskelbė apie blokuojančias sankcijas Nacionalinei mokėjimo kortelių sistemai (NSPK), kuri yra „Mir“ operatorė, ir jos 100 % priklauso Rusijos Federacijos centriniam bankui. Netrukus po Krymo aneksijos paleista „Mir“ sistema, kurioje naudojama daugiau nei 130 milijonų plastikinių kortelių, „buvo skirta siekiant apeiti sankcijas ir atkurti nutrūkusius ryšius su tarptautine finansų sistema“, sakoma Iždo pranešime.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3619

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

2022 metų rudenį NSPK generaliniam direktoriui Vladimirui Komlevui buvo pritaikytos asmeninės sankcijos, po kurių bankai daugelyje NVS šalių, taip pat Turkijoje, sustabdė ar apribojo savo darbą su „Mir“. Oficialus NSPK atstovas RBC patikino, kad kortelės ir toliau nenutrūkstamai veiks Rusijoje, tačiau negalėjo garantuoti, kad nekils problemų užsienyje: „Užsienio bankai sprendimus dėl „Mir“ kortelių priėmimo į savo infrastruktūrą priima savarankiškai“.

 

Po kortelių operatoriaus dar 9 bankai pateko į Amerikos sankcijų zoną. Be korespondentinių sąskaitų JAV ir galimybės atlikti sandorius doleriais, MFK bankas, kuris prieš karą priklausė milijardieriui Michailui Prochorovui, 78-ą vietą Rusijoje pagal turtą užimantis bankas, kurio specializacija yra turtingų klientų lėšų pritraukimas, yra įtrauktas į SDN sąrašą – griežčiausių sankcijų sąrašą, reiškiantį bet kokių sandorių draudimą.

Toks pat likimas ištiko Rusijos 50-uke esantį „Avangard Bank“, taip pat „Modulbank“ (80 vieta pagal turtą), „Chelindbank“ (82 vieta), „Morskoy Bank“ (100 vieta), „Bystrobank“ (129), „Databank“ (150), „Rostfinance“ (169). Be to, „Gazprombank“ dukterinei įmonei GPB-IT1, kuri specializuojasi skaitmeninių ir finansinių paslaugų kūrime, buvo taikomos blokuojančios sankcijos.

 

Per pastaruosius dvejus metus JAV įvedė sankcijas daugiau nei 4 tūkstančiams Rusijos įmonių ir asmenų, primena JAV Iždas. Naujas ribojamųjų priemonių etapas palietė dar 590 įmonių ir piliečių ir tapo didžiausias nuo karo pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(7)
(141)

Komentarai ()