2024 metų lapkritį tai gali pasikartoti. Įvardintas blogiausias JAV prezidentas istorijoje  (1)

Dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas šiuo metu reitinge užima 14 vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV, remiantis ekspertų apklausos rezultatais, Donaldas Trumpas įvardytas prasčiausiu šalies prezidentu šalies istorijoje.

Tyrimo rezultatus savo svetainėje paskelbė Hiustono universiteto politikos mokslų profesorius Brandonas Rottinghausas.

Ekspertinė-mokslinė „Prezidentinės didybės projekto“ (Presidential Greatness Project 2024) apklausa, kuria tirtas JAV mokslo bendruomenės požiūris į šalies prezidentus, lėmė, kad D. Trumpas „Prezidentinės didybės“ reitinge yra paskutinis.

„Pagrindinis šios apklausos tikslas buvo sukurti „Prezidentinės didybės“ reitingą, kuris apimtų visus Amerikos prezidentus nuo George'o Washingtono iki Joe Bideno“, – rašoma tyrimo rezultatų dokumente.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4367 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Taigi respondentai savo jausmus apie kiekvieno prezidento didybę įvertino skalėje nuo 0 iki 100, kur 0 – visiška prezidentavimo nesėkmė, 50 – vidutinis rodiklis, o 100 – didžiausias. Po to buvo suvesti kiekvieno prezidento reitingų vidurkiai, pagal rezultatus sudarytas sąrašas.

Organizatorių teigimu, 2024 metų reitingo rezultatai yra panašūs į ankstesnius, paskelbtus 2015 ir 2018 metais. Tačiau pastaruosiuose yra skirtumų.

JAV prezidentų įvertinimas – kas geriausias ir kas blogiausias

Pirmąją vietą užima Abraomas Linkolnas, surinkęs 95,03 taško,

 

Toliau seka Franklinas Rooseveltas – 90,83,

Džordžas Vašingtonas – 90,32,

Teodoras Ruzveltas – 78,58,

Thomas Jeffersonas – 77,53.

Į dešimtuką taip pat patenka prezidentai Harry Trumanas, Barackas Obama, Dwightas Eisenhoweris, Lyndonas Johnsonas ir Johnas F. Kennedy.

Nuo ankstesnės apklausos 2018 metais keli prezidentai gerokai pakeitė savo pozicijas reitinge. Taip, Obama ir Willisas Grantas pakilo devyniomis vietomis, o Andrew Jacksonas nukrito per 12 vietų, o Calvinas Coolidge'as nukrito per septynias vietas.

Dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas šiuo metu reitinge užima 14 vietą.

 

O prezidentas Donaldas Trumpas yra paskutinėje pozicijoje. Ankstesniame reitinge jis užėmė priešpaskutinę vietą.

Anksčiau Jamesas Buchananas (ėjo pareigas 1857–1861 m.) buvo laikomas blogiausiu prezidentu JAV istorijoje. Jis prisimenamas kaip neryžtingas lyderis, dėl kurio atsiskyrė Pietinės valstijos ir prasidėjo JAV pilietinis karas. Buchananas šiuo metu yra antras nuo galo.

„Prezidentinės didybės projekto“ apklausa buvo atlikta tarp dabartinių ir buvusių Amerikos politikos mokslų asociacijos narių, kurie tiria JAV prezidentus ir vykdomąją valdžią. Apklausoje taip pat dalyvavo mokslininkai, kurie neseniai paskelbė tyrimus pagrindiniuose mokslo žurnaluose ir akademinėse publikacijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai (1)