„Baimės atmosfera.“ JAV puola Lukašenką  ()

JAV smerkia Aleksandrą Lukašenką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos parlamento rinkimai vyko baimės atmosferoje, kurioje jokie rinkimų procesai negali būti laikomi demokratiškais, sekmadienį pranešė JAV valstybės departamentas.

Sekmadienis buvo pagrindinė balsavimo diena Baltarusijoje vadinamuosiuose parlamento ir vietos valdžios rinkimuose, prieš kuriuos buvo balsuojama ir iš anksto. Jie vyko nedalyvaujant opozicijos kandidatams ir nepriklausomiems stebėtojams, represijų ir visiškos teisėsaugos struktūrų kontrolės atmosferoje.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6160

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Jungtinės Valstijos smerkia fiktyvius A. Lukašenkos režimo surengtus parlamento ir vietos rinkimus, kurie baigėsi sekmadienį“, – rašoma JAV užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Režimas laiko per 1400 politinių kalinių. Visi nepriklausomi politiniai aktyvistai buvo sulaikyti arba ištremti. Visas politines partijas buvo atsisakyta registruoti. Užsienyje gyvenantys baltarusiai galėjo balsuoti tik Minske, kur greičiausiai susidurs su represijomis“, – teigė JAV.

 

Departamentas pridūrė, kad visi šie piktnaudžiavimai „įšaldė realią politinę veiklą“. Pareiškime taip pat pabrėžiama, kad ESBO neturėjo galimybės stebėti rinkimų. JAV Valstybės departamentas dar kartą kreipėsi į Baltarusijos valdžią prašydamas nutraukti represijas, paleisti politinius kalinius ir pradėti dialogą su politiniais oponentais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()