„Tai kelia šiurpulį. Jie svarsto įvesti savo karius į Ukrainos teritoriją.“ Kas nutiko  ()

Atskiros valstybės narės leido su Ukraina sudaryti dvišalę sutartį, kurios pagrindu jos teritorijoje veiks NATO kariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico paskelbė, kad kai kurios Šiaurės Atlanto aljanso ir Europos Sąjungos šalys svarsto galimybę dvišalių susitarimų pagrindu įvesti savo karius į Ukrainos teritoriją, skelbia „Pravda“.

Anot jo, Slovakija niekada nesiryš tokiam žingsniui, gerbdama NATO šalių, kurios siųs savo karius į Ukrainą, sprendimus.

„Mes niekada nesutiksime su Slovakijos karių buvimu Ukrainoje pagal dvišalį susitarimą“, –pareiškė Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico po vyriausybės posėdžio, sušaukto prieš Ukrainos sąjungininkų viršūnių susitikimą Paryžiuje.

Tvirtas kaip tankas, stilingas, įspūdinga kobalto baterija, 70 sporto režimų, puikiai veikia ir geros kainos. Rekomenduoju (Foto, Video, „Kospet Tank T2“ apžvalga)
11155 6

„Kospet Tank T2“ - vienas naujausių ir pačių geriausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių, kokius esu bandęs. Karinio tvirtumo, labai puikaus dizaino ir vartotojo sąsajos, įspūdinga kobalto baterija, daugybė ir tiksliai matuojamų sveikatos rodiklių, sporto režimų, sklandus veikimas, šauni APP ir nuostabiai gera kaina.

Išsamiau

Atskiros valstybės narės leido su Ukraina sudaryti dvišalę sutartį, kurios pagrindu jos teritorijoje veiks NATO kariai. Kokias užduotis jie atliktų Ukrainoje, nežinoma, nes medžiaga yra slapta.

R. Fico taip pat kritikavo Europos šalis ir NATO už tai, kad šios dienos derybų Paryžiuje tezėse nepaminėjo žodžio „taika“, bet vis kalba apie karą. Anot jo, konfliktas Ukrainoje negali būti sprendžiamas kariniu būdu ir Slovakija Ukrainai teiks tik humanitarinę, bet ne karinę pagalbą. Ji ir toliau padės Ukrainai išminuoti savo teritoriją.

„Šiuo atveju kalbama apie tiesioginį NATO ir Europos Sąjungos šalių karių dalyvavimą Ukrainoje, todėl klausiame, kur yra mūsų saugumo garantijos“, – aiškino R. Fico. Jis paminėjo grėsmes, susijusias su galimu karo eskalavimu, ir pažymėjo, kad Slovakijai šiuo metu trūksta oro gynybos sistemų.

 

„Šiandieninis susitikimas man yra patvirtinimas, kad Vakarų strategija Ukrainos atžvilgiu visiškai žlugo“, – pridūrė R. Fico.

Slovakijos ministras pirmininkas pridūrė, kad temos, kurios bus aptariamos per derybas Prancūzijoje, kelia „šiurpuliukus“.

Slovakijos ministras pirmininkas taip pat sakė, kad artimiausiu metu Paryžiuje bus aptariama naujos paramos Ukrainai kokybė ir dydis. Anot jo, susitikimo išvados rodo, kad „Ukrainos reikalai toli gražu neatitinka to, ko tikėtasi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(31)
(-19)

Komentarai ()