„Izoliuos Rusiją nuo viso pasaulio.“ Prasidėjo grandioziniai procesai (Foto)  ()

Lenkija svarsto galimybę įvesti embargą rusiškiems grūdams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izoliuos Rusiją nuo viso pasaulio. Prasidėjo grandioziniai procesai.

Latvijos parlamentas vasario 22 dieną priėmė draudimą įvežti žemės ūkio produktus iš Rusijos ir Baltarusijos. Latvija tapo pirmąja ES šalimi, įvedusia tokius apribojimus, rašo „LSM News“.

Apie tai skelbia Ukrainos Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka.

Apie ką šis draudimas?

  • Draudžiama įvežti žemės ūkio ir pašarų produktus iš Rusijos ir Baltarusijos, taip pat įvežti šiuos produktus iš trečiųjų šalių.
  • Per 14 dienų nuo šių pakeitimų įsigaliojimo dienos Vyriausybė nustatys konkrečių produktų, kurių įvežimas į Latviją yra draudžiamas, sąrašą.
  • Draudimas įvestas iki 2025 m. liepos 1 d.
Tvirtas kaip tankas, stilingas, įspūdinga kobalto baterija, 70 sporto režimų, puikiai veikia ir geros kainos. Rekomenduoju (Foto, Video, „Kospet Tank T2“ apžvalga)
11153 6

„Kospet Tank T2“ - vienas naujausių ir pačių geriausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių, kokius esu bandęs. Karinio tvirtumo, labai puikaus dizaino ir vartotojo sąsajos, įspūdinga kobalto baterija, daugybė ir tiksliai matuojamų sveikatos rodiklių, sporto režimų, sklandus veikimas, šauni APP ir nuostabiai gera kaina.

Išsamiau

Leidinys rašo, kad per pirmuosius 10 praėjusių metų mėnesių Rusijos žemės ūkio ir pašarų produkcijos importas į Latviją sudarė 280 mln. eurų arba 12 % viso ES importo iš Rusijos, ir Latvija užima antrąją vietą tarp ES valstybių narių.

Dokumente teigiama, kad pakeitimų tikslas – neleisti šalims agresorėms gauti papildomų pajamų, kurios sukuria galimybes tęsti karą Ukrainoje.

Lenkija ir embargas

 

Lenkija svarsto galimybę įvesti embargą rusiškiems grūdams.

„Europą užtvindė rusiški grūdai ir tai kelia didžiulių problemų. Beveik 15 % šiuo metu į ES tiekiamų grūdų atkeliauja iš Rusijos“, – sakė Lenkijos miesto Brzosteko meras Wojciechas Staniszewskis.

Apie tai kalba ir buvęs Lenkijos darbo ministras Piotras Kulpa.

„Lenkijos ūkininkų vykdoma Ukrainos sienos blokada yra to, su kuo mes susiduriame, beprasmiškumo apraiška. Rusai naftą paverčia grūdais, nes gauna praktiškai nemokamą dyzelinį kurą ir kompensaciją už transportą. Taip jie daro spaudimą grūdų rinkai“, – įsitikinęs jis.

Putino maisto terorizmas

 

„Putinas grūdų kainas naudoja kaip ginklą, kad destabilizuotų Ukrainos sąjungininkų ES vidaus politiką. Kol kas atrodo, kad tokio tipo terorizmas veikia.

Putinas sąmoningai naudoja labai opias ES problemas, kad sukurtų susiskaldymą ir įtampą. Jei pamatys, kad jam pavyko, jis judės toliau“, – rašo Heraščenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()