„Viskas buvo paskutinėje stadijoje.“ Vokietijoje sučiuptas FSB žudikas (Video)  (1)

Paskutinę minutę V. Putinas priėmė sprendimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-28 „Viskas buvo paskutinėje stadijoje.“ Vokietijoje sučiuptas FSB žudikas (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos politikas Aleksejus Navalnas paskutinėmis dienomis, apsikeitimo kaliniais metu, turėjo būti paleistas, tačiau staiga buvo nužudytas. Tai pirmadienį paskelbė A. Navalno sąjungininkė Marija Pevčich, apkaltinusi Kremliaus vadovą Putiną žmogžudyste, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

„Aleksejus Navalnas galėjo sėdėti šioje vietoje dabar, šiandien. Tai nėra gražūs žodžiai, tai galėjo ir turėjo atsitikti“, – sakė Pevčich.

Kalbėdama per „YouTube“, Pevčich sakė, kad, derybos dėl Navalno ir dviejų neįvardytų JAV piliečių iškeitimo į Vokietijoje kalinamą Rusijos FSB užsakomąjį žudiką Vadimą Krasikovą, jo mirties metu buvo paskutinėje stadijoje. Vaizdo įrašo fragmentą publikuoja „Telegram“ kanalas „Ukraine 365“.

47 metų Navalnas mirė Arkties pataisos darbų kolonijoje vasario 16 d. Kremlius neigia, kad Rusija prisidėjo prie jo mirties. Navalno mirties liudijime rašoma, kad jis „mirė dėl natūralių priežasčių“.

 

„Navalnas artimiausiomis dienomis turėjo būti laisvėje, nes gavome sprendimą, kad jis bus iškeistas. Vasario pradžioje Putinui buvo pasiūlyta iškeisti žudiką, FSB pareigūną Vadimą Krasikovą, atliekantį bausmę už žmogžudystę Berlyne, į du Amerikos piliečius ir Aleksejų Navalną“, – pridūrė ji.

Pevčich neįvardijo dviejų JAV piliečių, kurie turėjo būti iškeisti kartu su Navalnu, tačiau Jungtinės Valstijos teigė bandančios grąžinti „Wall Street Journal“ žurnalistą Evaną Gershkovichą ir buvusį JAV jūrų pėstininką Paulą Whelaną.

 

Pevčich sakė turinti patvirtinimą, kad vasario 15 d. vakare derybos dėl mainų buvo paskutinėje stadijoje.

Anot jos, A. Navalnas po dienos buvo nužudytas, nes V. Putinas negalėjo susitaikyti su mintimi, kad jis bus laisvas.

Ji sakė, kad A. Navalno sąjungininkai nuo karo Ukrainoje pradžios dirbo prie plano, kaip jį išvežti iš Rusijos.

Ji teigė, kad buvo dedamos desperatiškos pastangos ir bandoma rasti tarpininkų, netgi kreiptasi į velionį Henry Kissingerį, tačiau, ji pažymėjo, kad Vakarams nepavyko parodyti reikiamos politinės valios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(4)
(24)

Komentarai (1)