[ŽT] „Nuostabioji“ tarybinė dešra. Kokybė tik mitas  ()

Ekspertas sugriovė mitą apie „aukštos kokybės“ sovietinę dešrą už 2,20 rublio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš populiarių mitų apie Sovietų Sąjungą yra tai, kad ji siūlė pigius, bet „aukštos kokybės“ produktus. Kai kurie vis dar su nostalgija prisimena dešrą už 2,20 ir skundžiasi, kad dabar visa tai „chemikalai“ ir soja.

Apie tai, kas iš tikrųjų buvo populiariame mėsos gaminyje, „Obo.zua“ tinklaraštyje rašė žurnalistas Pavelas Bondarenko.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastika, ką sugeba šie „Xiaomi“ elektriniai šildytuvai - standartiniai neprilygsta nė iš tolo („Smartmi GR-H Graphene“)
16924 5

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

E 252, E 407, E 451, E 497 – tai iš sovietinių dešrelių recepto. Be dešros, ir stiklo plovimo skysčio gamyboje taip pat buvo naudojamas natrio divandenilio fosfatas.

„O štai „dešra“ GOST 23670-79 (t. y. nuo 1979 m.): „avienos, kiaulienos, stalo, Maskvos, arbatinėje dešroje 2 kg jautienos ar kiaulienos leidžiama pakeisti 2 kg bulvių krakmolo arba kvietinių miltų“, – rašo žurnalistas.

 

Dabar pagal įstatymą gamintojas ant dešros pakuotės turi nurodyti jos sudėtį, tačiau Sovietų Sąjungoje buvo parašytas GOST numeris.

„O kas slypi už šio skaičiaus, skendėjo tamsoje. Bet sojos pupelės SSRS nuo praėjusio amžiaus 30-ųjų buvo auginamos milijonais tonų – kaip manote, kodėl?“ – reziumuoja P. Bondarenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(5)
(37)

Komentarai ()